Minimalismi-kirja on täällä

Vähän reilu vuosi sitten päätin, että koostan tämän blogin ja kaiken minimalismista tietämäni perusteella kirjan ja julkaisen sen vähintään e-kirjana vaikka itse. Minulle tuttuun tyyliin tein asiasta pohjalaisella uholla tietenkin julkisen. Hahmottelin sisällysluettelon, mutta sen enempää en projektia ehtinyt loppuvuodesta edistää. Kunnes Otavalta tuli sähköpostia, että heillä on tarkoituksena julkaista aiheesta kirja ja nimeni oli kuulemma tullut esiin.

Istuimme joulun välipäivinä kustannuspäällikön kanssa 1,5 tuntia kahvilla ja keskustelimme mahdollisen kirjan sisällöstä ja aikataulusta. Kaikki kuulosti kuulemma tosi hyvältä. Vielä piti tosin selvittää, onko kirjoittamani ylipäätään julkaisukelpoista. Sain kaksi viikkoa aikaa toimittaa kustantamoon kymmenen liuskaa tekstiä, minkä perusteella siellä päätettäisiin jatkosta.

Vuosi 2020 alkoi siis erittäin jännittävissä merkeissä. Kaksi viikkoa kului erittäin nopeasti, mutta kolmas tuntui loputtoman pitkältä. Onhan keskiviikko jo loppuviikkoa? Onneksi vastaus lopulta tuli ja se oli erittäin myönteinen! Sain kustannussopimuksen. Käsikirjoituksen deadlineksi sovittiin elokuun loppu.

Poikkeuksellinen koronavuosi on siis omalta osaltani kulunut ilman vapaa-ajan ongelmia. Suurin osa ajasta ei ole tosin mennyt kirjoittamiseen, vaan sen harmitteluun, etten ole kirjoittanut jo enemmän. Valmista tuli kuitenkin lopulta ihan ajoissa ja pääsimme pallottelemaan tekstiä vielä kustannustoimittajan kanssa pitkin syksyä. Viimeinen kuukausi onkin sitten vain odotettu valmista painotuotetta saapuvaksi.

Ja nyt se on täällä! Tänään on kirjan julkaisupäivä, vaikka se virallisesti ilmestyykin vasta tammikuussa. Kovakantista versiota saa kirjakaupoista ja signeerattuna minulta. E- ja äänikirjapalveluista löytyy myös sähköiset versiot.

Toivottavasti kirjasta on yhtä paljon iloa sinulle, kuin sen tekemisestä on ollut minulle. Anna palautetta ja jaa lukukokemuksesi somessa. Kirja on myös täydellinen joululahja meille kaikille, joilla on jo kaikkea aivan liikaa. 🖤

2 comments

  1. Vaikka olen tavoittelemassa entistä minimalistisempaa elämää, enkä kaipaa enää yhtään esinettä kotiini, hankin joululahjaksi itselleni tämän kirjan. Tiedän jo nyt että tulen pitämään siitä 🙂

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s