Yksinkertaisen elämän periaatteet

yksinkertaisen-elaman-periaatteet

Haluan kertoa sinulle kuudesta yksinkertaisen elämän periaatteesta. Niistä on apua, jos haluat olla vapaa ja nauttia siitä mitä sinulla jo on.

1. Nautinto

Elämästä saa enemmän irti, kun siitä nauttii. Silloin eläminen tuntuu elämiseltä. On helpompaa herätä joka aamu ja nousta sängystä ylös. On mukavampaa mennä nukkumaan, kun haluaa herätä seuraavana aamuna uuteen päivään.

Yksinkertaisemman elämän tehtävänä on auttaa sinua nauttimaan elämästäsi enemmän. Usein elämä vain vie mennessään ja se täytetään monilla asioilla. Asioilla, jotka eivät tuo nautintoa. Syystä tai toisesta niin vain käy.

Esteet tilanteen muuttamiselle voivat olla isoja tai pieniä. Aina kuitenkin on jotain mistä voi aloittaa vaikka heti. Jos vain haluat.

Mieti nyt mistä todella nautit.

2. Tyytyväisyys

Tyytyväisyys on, kun voit olla rauhassa sen kanssa mitä sinulla on. Et tunne tarvetta vertailla itseäsi muihin tai asioihin, mitä sinulla ei ole. Et koe jatkuvaa tarvetta haalia sitä kaikkea.

Pääset silloin helpommalla, koska et ole kierteessä, josta ei ole ulospääsyä. Haalimisen tarve on loputon suo. Ja on täysin turhaa tuntea syyllisyyttä, turhautumista tai huonoa oloa jostain mitä sinulla ei ole.

Aloita miettimään mitä sinulla on jo nyt ympärilläsi. On se sitten asioita, ihmisiä, harrastuksia, hiljaisuutta, rauhaa, hälinää tai jotain muuta, mistä pidät.

3. Läsnäolo

Läsnäolo ei tarkota tyhjässä tilassa olemista. Läsnä voi olla myös tehdessä asioita, ihan arkisia asioita. Se on enemmän itsensä, omien tunteiden ja ajatusten, huomioimista kun elää omaa elämää.

Tarkoitus on tunnistaa asioita ja huomata niiden syvempiä olemuksia itselle. Silloin on mahdollista saada enemmän hyvää oloa kaikesta mitä tekee. Tai huomata asioita, mitkä eivät sovi itselle.

Helppo tapa harjoitella läsnäoloa on pysähtyä ja hengittää syvään, tunnustella miltä tuntuu. Joka kerta siitä tulee helpompaa ja hienovaraisempaa. Pian se tapahtuu itsestään.

4. Lempeys

Muutos on mahdollista. Ja se voi olla kivaa. Jos on itselleen lempeä.

Eteneminen on lempeää, kun sen tekee askel kerrallaan. Joka päivä pienen palan ottamalla pääsee pitkälle lyhyessäkin ajassa. Ja silloin matka on mukavaa.

Suurin osa meistä haluaa muutoksia nopeasti, kiireellä ja heti. Silloin ollaan valmiita kärsimään ja huitelemaan. Jossain vaiheessa kuitenkin raja tulee vastaan ja kärsimys vie voiton. Sitten palataan takaisin lähtöpisteeseen.

Jos haluat muutosta, ota aluksi yksi askel, yksi pieni askel. Sen jälkeen seuraava ja sitten seuraava. Pääset niin pidemmälle kuin kivussa harppomalla.

5. Hyväksyminen

Hyväksyminen on tärkeää. Silloin ei ole tarvetta kieltää ja olla myöntämättä negatiivisten tunteiden olemassa oloa. Hyvin moni itsensä kehittämiseen liittyvä tekniikka ja menetelmä opettaa juuri sitä. Halutaan muuttaa olotilaa todella nopeasti, kuitenkaan ratkaisematta mitään pysyvästi.

Negatiivinen olotila ei ole huono asia. Se vain on se tila, missä olet nyt. Sen kieltäminen ei muuta sitä. Se yleensä pahentaa sitä. Painaa sitä syvemmälle.

Kieltämisen sijaan on tärkeämpää huomata, että siinä tilassa on nyt. Ja muistaa, että siitä pääsee pois.

Kieltämisen sijaan tunnista mitä yrität peittää ja hyväksy, että se tunne on olemassa.

6. Kokemukset ja ihmiset tavaroiden sijaan

Mitä muistat, kun katsot elämääsi taaksepäin? Onko mielessäsi asiat, mitä olet ostanut ja saanut vai ihmiset ja kokemukset, joita olet kohdannut ja kokenut?

Helpoin askel kohti yksinkertaisempaa elämää on siirtyä tavaroiden haalimisesta kokemuksien etsimiseen ja ihmisten kohtaamiseen. Pienetkin kokemukset tuovat usein enemmän iloa kuin röykkiö tavaroita. Täysillä muiden ihmisten kohtaaminen voi luoda jotain sellaista, mikä ei unohdu koskaan.

Nämä ovat kuusi yksinkertaisen elämän periaatetta. Hyödyntämällä niitä voit nauttia enemmän vähemmästä.

Jos haluat työstää näitä periaatteita enemmän, haluan kutsua sinut mukaan uudelle kurssille. Sen nimi on ”Yksinkertaista elämäsi: nauti enemmän vähemmästä”.

Tutustu kurssiin klikkaamalla tästä. 

Siellä työstetään näitä periaatteita ja monia muita asioita yksityiskohtaisten harjoitusten parissa 8 viikon ajan.

Uuteen kurssiin osoitti kiinnostusta noin 400 ihmistä. Haluan ottaa mukaan aluksi vain 20 kaikkein innokkainta, joiden kanssa käyn kurssin läpi. Seuraavat paikat avataan vasta sen jälkeen.

Jos haluat varmistaa, että sopiiko kurssi sinulle ja varata oman paikkasi ensimmäisten joukosta, käy tutustumassa siihen nyt tästä linkistä.

Loistavaa viikkoa,

Joona

Share This