Minimalismin Varjopuoli

Kategoria Minimalismi

Minimalismissa on paljon hyvää ja muutama varjopuoli. Mitä enemmän tutkin, kokeilen ja keskustelen minimalismista, ymmärrän kuinka kaikelle hyvälle on myös toinen puoli. Vaaka voi myös kallistua liikaa ja paino siirtyä toiseen ääripäähän.

Voimme siirtyä yhdestä ääripäästä toiseen.

Meillä on tapana nähdä juuri ääripäät ja unohtaa, että joku saattaa kulkea keskellä tietä.

Sen takia minimalismi on erittäinen mielenkiintoinen keskustelunaihe. Useimmat innostuvat siitä. Osa ottaa sen varauksella vastaan ja tyytyy nyökkäilemään sanomatta mitään puoleen tai toiseen. Osa taas tyrmää idean täysin pohtimatta asiaa enempää.

Tykkään keskustella minimalismista, koska elän omassa minimalismissani. Näen sen kuin elän sitä tai kuinka haluisin elää sitä. Keskustelemalla muiden kanssa saan uusia näkökulmia. On vaikeaa nähdä huonoja puolia, jos on keskittynyt vain hyviin. Varsinkin kun ajattelen, uskon minimalismin olevan erittäin hyvä elämäntyyli.

Miksi pidän minimalimismista

Pidän yksinkertaisemmasta elämästä. En välitä kuluttamisesta tai suuresta tavaramäärästä. Nautin, kun voin keskittyä asioihin, jotka ovat minulle äärimmäisen tärkeitä ja tehdä vain niitä.

Opettelen koko ajan tunnistaman hetkiä, milloin yritän häiritä itseäni pois tästä hetkestä. Pyrin luopumaan tavoista, joilla teen sitä ja asioista, joita käytän siihen.

Olen erittäin kiitollinen kaikesta mitä minulla on jo nyt. Opettelen jatkuvasti olemaan tyytyväisempi  ja luopumaan halusta saada asioita lisää tai tehdä enemmän.

Joistakin minimalismi saattaa kuulostaa tylsältä tavalta elää, mutta se ei ole sitä.

Kaikissa elämäntyyleissä ja – tavoissa lopputulos riippuu lähestymistavasta, strategiasta.

Tasapaino on tärkeää.

Minimalismi sopii kaikille

Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että minimalismi sopii kaikille. Mutta on jokaisen itse päätettävissä, mikä on se oma mukavuustaso, millä minimalismia haluaa soveltaa.

Aikakausi ja yhteiskunta missä elämme, on sellainen, että minimalismista löytyisi ratkaisu monille.

Meillä on ylettömästi tavaraa ja ostamme koko ajan lisää. Elämme velaksi.

Olemme jatkuvasti kiireisiä, jotta tuntisimme itsemme tärkeiksi. Teemme koko ajan enemmän, mutta yhä vähemmän mitään merkityksellistä.

Olemmet jatkuvasti tavoitettavissa, mutta emme koskaan läsnä.

Tasapaino on tärkeää.

Minimalismissa on huikeita hyötyjä ja mahdollisia sudenkuoppia.

Minimalismin varjopuolet

Tavaroiden laskeminen: Laskemissa ei ole mitään vikaa, kunhan siitä ei tulee koko minimalismin ydin. Tavarat eivät ole olennaisinta minimalismissa.

 Tyhjän tilan täyttäminen: Turhasta luopuminen kuuluu olennaisesti minimalismiin. Luopuminen on mukavaa ja haastavaa, mutta sitä ei voi tehdä loputtomiin. Tila, mikä luopumisesta tulee, pitää täyttää.

– Minimalismista kertominen: Monet pitävät minimalismia outona. Vaatii aikaa ja energiaa kertoa ja opettaa perheelle, ystäville ja tutuille siitä. Vaatii rohkeutta olla erilainen ja auttaa muita ymmärtämään.

Minimalismista tulee pakkomielle: Minimalismista ei ole tarkoitus tehdä kaiken keskipistettä. Keskipiste on sinun elämäsi ja siitä nauttiminen nyt.

Miksi olen minimalisti: Unohdamme, miksi olemme ryhtyneet minimalisteiksi. Saatamme jäädä kiinni yhteen minimalismiin tuomaan hyötyyn ja pakkomielteisesti toistamaan sitä, puhumaan siitä. Unohdamme henkilökohtaisen matkamme. Unohdamme miksi ryhdyimme minimalisteiksi. Unohdamme mitä ryhdyimme etsimään.

Miten vältämme minimimalismin varjopuolet?

Keskitytään tärkeään: ihmissuhteisiin, merkityksellisten asioiden tekemiseen, henkilökohtaiseen kasvuun ja muiden auttamiseen.

Tasapaino on tärkeää.

Tärkeämpää on muistaa ketä olemme kuin miksi itseämme kutsumme. Keskitytään elämään elämäämme ja tapaan, jolla kohtelemme muita ihmisiä kuin tavaroiden määrään mikä meillä on tai ei ole.

Share This