Valittaminen

Kategoria Minimalismi

valittaminen

Valittaminen tuntuu olevan välillä liiankin yleistä, vaikka aihetta siihen ei olisikaan. Se on yksi niistä asioita, joka leviää kun sitä syötetään.

Välillä tuntuu, että valittamisesta on tehty tapa, jonka avulla kommunikoimme. Sitä käytetään tapana aloittaa keskustelu. Kaksi ihmistä kohtaa kadulla ja ensin päivitellään kummalla menee huonommin.

Samalla asioiden todellinen koko paisuu moninkertaiseksi kun aloitat valittamisen.

Ja kaikki syyllistyvät siihen. Olin joskus itse pahimmasta päästä.

On syitä miksi valittaminen on niin yleistä. Suurin osa uutisista ovat pääasiassa negatiivisia ja pelkoja aiheuttavia, usein melko tarkoituksettomia. Teemme asioita, joista emme välitä, joten valitamme niistä. Meillä on tylsää, emmekä osaa päästä pois siitä, joten valitamme. Saamme huonoa palvelua, kohtelua tai palautetta.

Haluamme syyttää muita ihmisiä tai meistä riippumattomattomia tekijöitä asioista, mutta lopulta ongelma ei ole kuitenkaan kenessäkään muussa. Ongelma on meidän kyvyssämme reagoida tilanteisiin tai ennakoida niitä.

Vastoinkäymisiä ja valittajia tulee aina vastaan, joten parasta mitä voimme tehdä, on näyttää esimerkkiä lopettamalla valittaminen.

Kuinka lopetat valittamisen

Valittamisen lopettaminen on tavan muuttamista. Siinä kestää aikaa, joten varaudu siihen. Se on kuitenkin mahdollista ja lopulta hyvin yksinkertaista. Ota askel kerrallaan.

Ole kiitollinen asioista, mitä sinulla on. Keskity niihin asioihin mitä sinulle jo on, eikä niihin mitä sinulla ei ole. Se on muuten ikuinen noidankehä, jolle ei tule loppua. Kirjoita ylös asiat, joista olet kiitollinen elämässäsi, kuten muista ihmisistä, katosta pään päällä tai työstäsi. Unohdamme, että meillä on jo kaikkea mitä tarvitsemme, jos jatkuvasti tavoittelemme seuraavaa uutta asiaa.

Lopeta itsesi vertaaminen muihin. Et ole muut ihmiset. Olet sinä. Älä vertaile, mutta inspiroidu ihmisistä ympärilläsi ja kauempana.

Ota palaute vastaan kiitollisena. Jos saat oikeaa palautetta, joka voi auttaa sinua kehittymään, ota se tyytyväisenä vastaan. Ilkeämieliset palautteet voit jättää omaan arvoon ja unohtaa samantien.

Ota epäonnistuminen ensimmäisenä askeleena menestymiseen. Epäonnistuminen on tilaisuus oppia. Vaikka sillä hetkellä se saattaa tuntua ikävältä, voi se pitkässä juoksussa olla kiitollisuuden aihe.

Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä. On sanottu, että olet sinulle lähimmän 5 ihmisen summa. Minkä uskon pitävän paikkaansa. Jos ympärilläsi on paljon negatiivista henkeä, on sitä vaikea paeta minkään tekniikan avulla.

Kuinka kohtaat valittajan

Älä lähde mukaan negatiivisuuteen. Anna toisen puhua, kuuntele häntä ystävällisesti ja tarjoa apuasi, jotta voisitte ratkoa murheen aiheuttajan. Tarjoa tukeasi. Mikäli valittaminen jatkuu, heittäydy passiiviseksi. Älä kannusta häntä jatkamaan negatiivisuutta millään tavalla. Jos keskustelu etenee positiivisille raiteille, tue keskustelua kannustamisella ja vahvistamisella. Tukemalla toista näin, voit opettaa häntä olemaan positiivisempi.

Yritä auttaa muita. Pienetkin teot voivat saada suuria aikaan. Jos valittamisen taustalla on ongelma, johon voit tarjota ratkaisua tai helpotusta, yritä tarjota sitä. Usein pelkkä ele riittää. Tärkeintä on, että osoitat välittäväsi ja todella yrittäväsi auttaa häntä. On lähes mahdotonta olla negatiivinen ihmiselle kuka todella haluaa auttaa sinua.

Pidä aiheet positiivisina. Tietyille ihmisille tietyt aiheet aiheuttavat, kuten esimerkiksi politiikka, talous tai työ. Tunnen ihmisiä kenen kanssa näistä aiheista on mahdotonta keskustella ilman, että tuntuisi maailman loppuvan juuri sillä hetkellä. Joten yritän välttää näitä aiheita niin paljon kuin mahdollista. Keskustelua voi aina ohjata kevyemmille aiheille.

Poistu paikalta tai vältä kohtaamisia. Ei ole mitään syytä altistua valittamiselle. Negatiivisuus tarttuu, joten pikku hiljaa myös sinusta tulee negatiivisempi, jos vietät paljon aikaa valittajien seurassa. Pikku hiljaa niistä tulee myös sinun tapoja. Jos tunnistat valittajat elämässäsi, valitse tarkasti kuinka paljon aikaa vietät heidän kanssaan. Jos heitä on pakko tavata, pidä tapaamiset lyhyinä ja poistu kun pakolliset asiat on hoidettu. Opettele kieltäytymään tapaamisista, jos ne eivät ole pakollisia.

Sinulla on mahdollisuus päättää millaista elämää haluat elää. Sinä voit päättää miten kohtaat elämän. Joten päätä.

PS. Vinkki: Herää aikaisin, seuraa auringon nousua, ihmettele maailmaa, muista kuinka huimaa elämä on ja hymyile. Tähän vuodenaikaan se on helppoa, aurinko nousee jo 7.20 huomenna!

Share This