Vähemmän On Enemmän

“It is the heart that makes a man rich. He is rich according to what he is, not according to what he has.” – Henry Ward Beecher

Oli vuosi 1813 kun Henry Beecher sanoi näin. Maailma on muuttunut paljon siitä. Yhteiskunta on muuttunut paljon siitä. Haluamme enemmän ja unohdamme mitä meillä jo on. Haluamme enemmän ilman, että tiedämme mitä oikeasti haluamme.

Minimalismi perustuu ajatukseen, että vähemmän on enemmän. Se tarkoittaa, että meidän täyttyy oppia nauttimaan vähemmästä.

Olemme yhteiskuntana oppineet täysin päinvastaiseen, joten meillä on ajatusmalli joka vaatii muutosta. Se voi tapahtua yhdessä yössä tai sitä voi harjoitella pikku hiljaa.

Minä rakastan hyvää kahvia, joten otetaan esimerkki kahvin nauttimisesta. Vaihtoehtoja on kaksi. Muista, rakastat nyt kahvia vaikka et niin oikeasti tekisikään. Voisit juoda kaksi pannullista hyvää kahvia päivässä tai kaksi kuppia kahvia päivässä.

Rakastamme kahvia. Jos meille annetaan mahdollisuus, juomme kaiken kahvin mitä eteemme tulee. Jos opettelemme ja päätämme että juomme vain kaksi kuppia päivässä, opimme nauttimaan jokaisesta suullisesta. Voimme maistaa ja haistaa tuoreen, vasta paahdetun ja vasta valmistetun, höyryävän kahvikupillisen satojen aromien muodostaman elämyksen. Voimme tuntea sen lämmön ja täyteläisyyden suussamme.

Juomme vähemmän ja nautimme enemmän.

Nyt valitse joku asia mitä rakastat ja sovella samaa käytäntöä siihen.

Jos rakastat ruuanlaittoa ja hankit säännöllisesti lisää keittiötavaroita, opettele valikoimaan parhaat ja laadukkaimmat välineet. Ne jotka kestävät pisimpään ja ovat hyödyllisimpiä. Useiden eri veitsien sijaan valitse vain muutama erittäin laadukas veitsi.

Sovella samaa kaikkeen mitä teet, kaikkeen mitä haluat tehdä ja tykkäät tehdä. Meillä on halu saada ja tehdä koko ajan vähän lisää. Aina vähän enemmän. Mutta valitse sen sijaan vähemmän ja laadukkaampaa. Valitse parhaat blogit, televisiosarjat ja muut viihteen muodot. Jos jokin ei tarjoa laatua, opettele luopumaan siitä.

“The secret of happiness, you see, is not found in seeking more, but in developing the capacity to enjoy less.” – Socrates

Opettele valitsemaan vähemmän. Opettele pitämään siitä. Vähemmän shoppailua, televisiota, Facebookia, teknologiaa, roskaruokaa, kulutusta ja tehokkuutta.

Valitse kuppi pannun sijaan. Ymmärrät mitä tarkoitan. Valitsemalla vähemmän, opit nauttimaan koko kupista. Opit olemaan tyytyväinen vähempään.

Valitsemalla vähemmän, valitsemalla tärkeimmät ja olemalla tyyväinen niihin on myös onnellisuus helpompi löytää ja saada. Huomaat kuinka onnellisuus on ulottuvillasi. Kuinka sormenpääsi ovat koko ajan voineet koskettaa sitä. Ja mitä enemmän opit nauttimaan joka kupista, sitä onnellisempi olet.

Share This