Unelmien toteuttaminen

Kategoria Minimalismi

Jatketaan unelmista.

Lähes jokaisella meistä on jokin unelma, selkeänä mielessä tai piilossa mielen perukoilla. En muista ketään kuka olisi tullut vastaani kenellä ei olisi ollut sitä. Se voi olla jokin asia mikä haluamme olla tai mitä haluamme toteuttaa.

Joskus toisen ihmisen on helpompi huomata se. Pidän henkilökohtaisista valmennuksista juuri sen takia. Niissä pääsee toisen kanssa pintaa syvemmälle, yleensä vielä todella nopeasti. Ja yleensä, enemmän kuin todennäköisesti, sieltä löytyy yksi asia, minkä toinen tarjoaa syötiksi, asia mistä hän on hieman epävarma, mutta silti todella innostunut ja kiinnostunut. Asia, mikä inspiroi, mutta on silti toteuttamatta.

Se on toteuttamatta, koska asiat sen ympärillä ovat epävarmoja.

Epävarmuus selkenee tekemällä, joten miksi emme vain aloita tekemään, kokeilemaan?

Syitä on monia. Tärkein niistä on jahkaileminen. Se on oikeastaan ainoa oikea syy. Muut ovat tekosyitä. Tarkastellaan niitä lähemmin.

1. Haluamme olla täydellisiä heti alussa. Alussa ei tarvitse olla täydellinen, kukaan ei ole. Jokaisella, jokaisen alan mestarilla, on taustalla lukematon määrä työtä. Saamme virheellisen kuvan kun uusi sankari ponnahtaa kuuluisuuteen yhdessä yössä. Unohdamme, että taustalla on valtava määrä työtä ja harjoittelua, joka alkoi joskus ensimmäisistä haparista askeleista.

2. Tarvitsemme aikaa. Kyllä, mutta ei niin paljon kuin luulet. Ajanpuute tai hallinta ei ole suurin ongelma. Ehkä haluaisimme, että se on mutta niin ei ole. Tärkeille asioille löytyy aina aikaa, jos asioita laittaa tärkeysjärjestykseen. Useimmilla meistä on asioita, jotka voimme korvata tärkeämmillä, kuten television katselemisen tai Facebookissa hengailun.

3. Pelkäämme, että unelma ei ole kuten kuvittelimme. Luomme helposti mielikuvan, joka on mielessämme täydellinen, mutta totuus ei vastaakaan sitä. Ainakaan aluksi. Emme ole täydellisiä alussa, se vaatii aikaa. Mielikuvasi todennäköisesti toteutuu, mutta ajan kanssa.

4. Pelkäämme mitä muut ajattelevat. Onko sillä väliä? Todennäköisesti yllätyt positiviisesti tuesta ja kannutuksesta. Jos saat vastaväitteitä, ne todennäköisesti johtuvat toisen harmista ja omasta pelosta olla toteuttamatta omia unelmia.

5. Tarvitsemme lisää tietoa. Uskomme, että tarvitsemme aina hieman lisää tietoa, mutta se ei ole totta. Saamme tarvitsemamme tiedon kokeilemalla. Tietoa voi tankata loputtomasti, mutta se ei auta meitä aloittamaan.

6. Tarvitsemme parempia välineitä tai lisää välineitä. Tavaroita ja välineitä koskee sama kuin tietoakin. Voimme keskittyä etsimään parempia välineitä tai lisäämään niitä tekemisen kustannuksella. Aina löytyy parempi kamera tai paremmat sukset, mutta koska aloitat? Luopumalla tavaroista ja odotuksista, joita asetamme niihin, voimme tehdä tilaa asioiden toteuttamiselle.

7. Emme uskalla pyytää apua. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Joku kieltäytyy. Onko parempi olla epävarmuudessa ja antaa sen painaa mieltäsi?

8. Tarvitsemme enemmän rahaa. Ehkä, mutta luultavasti ei. Todennäköisesti tarvitset todellisen hintalapun, et kuvitelmaasi siitä.

9. Odotamme muiden hyväksyntää, jota emme koskaan saa, jos emme ehdota tai ota asiaa esille. Muilla on aina odotuksia meille, jotka harvoin vastaavat juuri sitä mitä me haluamme.

Tarkoitukseni ei ole syyllistää sinua luettelemalla näitä asioita. Ehkä et halua myöntää joidenkin olevan totta. Se on normaalia. Tein itse täysin samaa ja teen vieläkin. Jahkaileminen on luonnollista. On helppoa jahkailla.

Ostamme lisää tai keksimme muita asioita tehtäväksi. Etsimme yhtä taikakeinoa, joka ratkaisee kaiken. Kunnes se löytyy, keksimme syitä miksi emme voisi aloittaa.

Miten ratkaisemme tämän?

Jos tiedät unelman tai asian mitä haluaisit tehdä, mutta et ole aloittanut, on helppo tapa kokeilla sitä riskittömästi. Aloitetaan siitä, että ymmärrämme nyt, että meillä on pelkoja aloittamisen suhteen. Se on luonnollista ja hyvin hyväksyttävää. Kaikilla on niitä, joten ei hätää.

Toinen vaihe on nimetä pelot. Miksi olet siirtänyt aloittamista? Kirjoita asiat ylös. Kun tiedämme syyt, voimme testata niiden todellisuutta.

Testaaminen on helppoa. Ota 10, 15 tai 30 minuuttia ja kokeile. Ota pienin mahdollinen askel. Vain kokeilemalla voit todistaa.

Ratkaisu on aloittaa hyvin pienestä. Jatkaa sitten eteenpäin pienillä askeleilla, kunnes niitä voi kasvattaa oman mukavuusalueen mukaisesti.

Jahkailin pitkään kirjoittamisen kanssa. Tiesin, että haluan kirjoittaa. Mutta en tehnyt, aloittanut, sitä. Toki kirjoitin erilaisia asioita, mutta en sillä tavalla kuin halusin. Halusin auttaa muita kirjoittamalla.

Ensimmäiset kirjoitukseni olivat juuri niin hyviä kuin silloin pystyin. Nykyiset kirjoitukseni ovat juuri niin hyviä kuin nyt pystyn kirjoittamaan ja avaamaan ajatuksiani sanojen avulla. Tulevat kirjoitukseni tulevat olemaan erilaisia, ehkä parempia. Joka tapauksessa aion jatkaa kirjoittamista ja tiedän, että voin parantaa vain harjoittelemalla.

Pelkäsin myös mitä muut sanovat tai ajattelevat. Pelkäsin huonoa palautetta. Pelkään niitä vieläkin, mutta yhä vähemmän. Kirjoitukseni eivät sovi kaikille ja se on ok. Pääasia, että ne auttavat joitakin. Kirjoitan heille ja kirjoitan itselleni.

Älä odota kenenkään lupaa. Aloita. Jos kaipaat tönäisyä alkuun, pyydä sitä! Voi olla, että kaipaat hieman lisää varmuutta toisen tuen muodossa. Hieman lisää vastuullisuutta.

Moni ei tule pitämään tästä kirjoituksesta, koska en tarjoa yhtä yksinkertaista ja helppoa ratkaisua joka tarjoaisi kaiken hopealautasella.

Voit jäädä odottamaan sitä tai voit aloittaa. Kumman uskot vievän sinut nopeammin perille?

“Whatever you dream you can do, begin it. Boldness has genius, power and magic in it. Begin it now.” – Goethe

Mitä nopeammin ymmärrät, että aloittaminen on juuri se taikakeino mitä etsit, sitä nopeammin voit toteuttaa unelmiasi.

Voitto on matkan aloittaminen ja kulkeminen, ei perille pääseminen. Sitäkin voi juhlia kyllä, mutta juhlia ei kannata säästellä sinne asti. Juhlitko mieluummin elämäsi jokaista hetkeä vai vasta sen päättymistä?

Kiitos kun luit kirjoituksen! Jos pidit siitä, jakaisithan sen? Kiitos!

Share This