Tyytyväisyyttä Etsimässä: Mitä Olen Oppinut

Kategoria Minimalismi

Etsimme jatkuvasti jotain parempaa. Tunnetko jonkun kuka ei etsisi?

Haluamme parempaa. Paremman kännykän, parempia vaatteita, paremman asunnon, paremman työn. Paremman elämän. Se on normaalia. Mutta koska olemme tyytyväisiä? Mikä riittää?

En ymmärtänyt tyytyväisyyttä ennen minimalismia. Se ei tarkoita ettemme voisi olla tyytyväisiä ellemme ole minimalisteja tai kiinnostuneita minimalismista. Minun kohdallani se tapahtui silloin.

Ennen etsin ja tavoittelin parempaa. Kuvittelin ja haaveilin paremmasta. Aina vähän lisää, vähän parempaa. Sitten olisin tyytyväinen. Sitä ei tapahtunut. Vaikka tein hienoja asioita, mielessäni oli aina tuleva.

Luulin parantavani elämääni haluamalla parantaa sitä mutta harvoin niin kävi. En osannut olla tyytyväinen. En muistanut olla tyytyväinen. Ymmärsin, että koko asia on ollut päälaellaan.

Olen oppinnut, että:

– Keskittymällä minulle tärkeisiin asioihin, asioihin jotka ovat ympärilläni, minulla on jo kaikki mitä tarvitsen. Keskityin perheeseeni, parisuhteeseeni ja asioiden luomiseen. Huomasin etten tarvitse muuta.

– Vähentämällä projekteja mitä tein ja keskittymällä minulle kaikkein tärkeimpiin, sain parempia tuloksia aikaan. Sain enemmän iloa. Pääsin syvemmälle asioissa. Pystyin antamaan enemmän muille.

– Keskityin tavaroihin mitä minulla on. Opettelin käyttämään niitä ja sain niistä enemmän irti. Huomasin etten tarvinnut parempia tavaroita. Vähensin turhaa kuluttamista.

– Olemalla enemmän läsnä parisuhteessa, pääsin syvemmälle siihen. Siitä tuli mielenkiintoisempi. Sain siitä enemmän ja pystyin antamaan enemmän.

– Opin olemaan tyytyväinen siihen mitä minulla jo on. Ymmärsin, että en tarvitse enemmän tai parempaa. Minulla on jo kaikki mitä tarvitsen. Keskittymällä niihin, teen niistä parempia ja saan enemmän.

Olen oppinut tyytymään vähempään. Olen ollut paljon tyytyväisempi. Tyytyväisyys on täytynyt löytää ja löytäminen on ollut pitkä matka. Matka jota kuljen vieläkin. Tyytyväisyys tulee vaiheittain. Se tapahtuu kuin itsestään ja usein huomaamatta. Voisit olla tyytyväinen vaikka et sitä nyt ymmärtäisikään. Oletko valmis olemaan?

Haluatko olla tyytyväisempi? Tässä 5 asiaa jotka voit tehdä:

1. Katso ympärillesi. Pysähdy hetkeksi ja lopeta lukeminen. Katso ympärillesi missä istut. Kaikki tarvittava on ympärilläsi. Sinulla on katto pään päällä, ruokaa, vaatteita ja muita ihmisiä lähelläsi. Etsi tyytyväisyys sisältäsi.

2. Pidä kirjaa asioista, mistä olet kiitollinen. Jos pidät muistivihkoa, varaa sivu tai kaksi jonne kirjoitat kaikki asiat mistä olet kiitollinen. Jos et omista vihkoa, suosittelen hankkimaan sellaisen. Lue asiat joka ilta ja aamu. Vaikutus on maaginen.

3. Auta muita ihmisiä. Kysy ystäviltäsi, naapureiltasi, sukulaisilta tai työtovereiltasi mitä voisit tehdä auttaaksesi heitä. Auta, inspiroi ja kannusta heitä. Auta heitä onnistumaan.

4.  Ole enemmän läsnä ja keskity asioihin mitä teet. Hidasta tahtia ja tee tarkoituksella jokainen asia minkä teet. Ole läsnä ja keskity. Saat enemmän irti joka asiasta ja ajatuksesi tuntuvat selkeämmiltä.

5. Tutustu ihmisiin. Tunnetko naapurisi? Tunnetko työkaverisi? Pyydä heitä kahville ja tutustu paremmin.

Jos pidit kirjoituksesta, toivoisin että jakaisit sen muille, kiitos!

Muista, voit tilata blogin päivitykset RSS-syötteet tai suoraan sähköpostiisi.

Share This