Tylsyys

Kategoria Minimalismi

// Huomaat pienen uudistuksen ulkoasussa. Päätin vaihtaa sivuston teemaa, sillä entinen ei enää vastannut haluamiini muutoksiin. Sivusto on vieläkin yksinkertaisempi ja keskittyy yhä enemmän itse sisältöön. Sivustolta löytyy edelleen kaksi pääsivua, toinen sivustolle ensimmäistä tai ensimmäisiä kertoja tuleville ”Aloita” ja toinen vanhempien kirjoituksien selaamiseen ”Arkisto”. Lisäksi ylläpidän edelleen Minimalismi.fi Facebook-sivua (toivottavasti liityt sinne!). Toivottavasti pidät uudistuksesta! //

Välillä on vaikeaa pysyä innostuneena elämästä. Kaikille tapahtuu sitä. Varsinkin, jos ei varaudu siihen.

Onnellisuus on paljolti kiinni kuinka innostunut olet ja kuinka jännittävältä elämä tuntuu. Onnellisuuden vastakohta on tylsyys. Jos pidät itesi liikkeessä kohti asioita, joita haluat ja tehden asioita, joista nautit, on helppoa olla onnellinen. Jos pysähdyt tai teet vääriä asioita, tulee vastaan ikävystyminen.

Ikävästyminen ei itsessään ole ongelma. Mutta me emme osaa käsitellä tylsää. Emme osaa olla tekemättä mitään, joten teemme jotain, mitä tahansa, mutta harvoin mitään mikä todella veisi meidät pois tylsyydestä.

Vältämme tylsyyttä eri tavoilla

Valitsemme asioita, jotka saavat meidän tuntemaan, että teemme jotain vaikka tekeminen ei veisikään meitä mihinkään. Voimme kuitenkin perustella itsellemme tai muille, että olemme tehneet jotain. Ne auttavat meitä pitämään tylsyyden poissa, mutta eivät ratkaisemaan itse ongelmaa. Tässä muutamia yleisiä asioita:

Näitä asioita on lisää. Tiedät varmasti omalla kohdallasi muutaman. Ne ovat aina helppoja valintoja. Ne tuntuvat turvallisilta ja tutuilta. Ne ovat hyvin koukuttavia. Kierteeseen vieviä. Lopulta niistä tulee tapoja.

Suurin osa näistä tapahtuu automaattisesti. Emme edes huomaa, että teemme niitä. Sen takia vastaan taisteleminen on vaikeaa. Tavat eivät muodostu nopeasti, joten niistä ei pääse kerralla eroonkaan. Mutta se on mahdollista.

Jos katsomme näiden asioiden taakse, huomaamme että taustalla on pelko. Emme uskalla olla tekemättä mitään, joten teemme mitä tahansa, jotta välttäisimme tylsyyden.

Yksinkertaista

Yksinkertaista elämää ja selvitä, mitkä asiat todella merkitsevät sinulle. Keskity oikeasti merkittäviin asioihin, niihin jotka todella tuovat iloa ja onnellisuutta elämään. Kun todella keskittyy niihin, tahtoo myös ajattelematta ajankäyttö kohdistua niihin asioihin. Käyttämällä energiaa merkittäviin asioihin, voit lisätä onnellisuutta ja vähentää tylsyyden pelossa tehtäviä asioita.

Erilaiset pelot ovat muodostaneet osan tavoistamme. Meillä on mahdollisuus muuttaa ne, jos haluamme oppia tekemään sen. Jos tunnistamme asioita, mitä teemme kun tylsyys lähestyy, voimme pysähtyä. Yksi vaihtoehto on olla tekemättä mitään. Sen sijaan, että ottaa askeleen vanhojen, huonojen, tapojen suuntaan, jättää ottamatta askeleen lainkaan. Hidastamalla prosessia on mahdollista tehdä tietoinen valinta paremmasta vaihtoehdosta.

Hidastamalla muutamia kertoja, opimme tunnistamaan tylsyyden. Kokeilemalla muuttaa vain yksi asia ja vähän aikaa kerrallaan, voimme nostaa onnistumisen mahdollisuuksia.

Lopulta voimme vain hymyillä kun huomaamme tilanteen, missä vanha tapa olisi ottanut vallan meistä.

Voimme valita paremmin

Yhtä oikeaa, parasta valintaa ei ole. Tässä 16 asiaa mitä voit kokeilla. Etsi asioita, jotka innostavat ja jännittävät sinua. Asioita, jotka tuovat sinulle lisää onnellisuutta, energiaa ja terveyttä. Tässä muutamia asioita, joilla voit korvata vanhoja tapoja:

Voit valita myös jonkun muun kuin listalla olevan. Tärkeintä on, että uudet asiat ovat positiivisia. Sellaisia, jotka auttavat poistamaan tylsyyden elämästä ja lisäämään innostusta.

Päivittämällä tapoja jatkuvasti parempiin on mahdollista tehdä suuria muutoksia elämässä aluksi hyvin pieniltä tuntuvilta asioilla.

Share This