Minimalismin tarkoitus

Minimalismista puhuessa keskustelua käydään usein hyödyistä ja mahdollisuuksista. Asioista, mitkä minimalismi mahdollistaa. Mutta niillä ei ole merkitystä, jos minimalismilla ei ole meille tarkoitusta. Jos emme tiedä mitä minimalismi merkitsee meille.

Jos nostan keskustelussa minimalismin esille, ovat ensimmäiset mielikuvat ja vastaukset minimalismista vain yksityiskohtia. Asioita, jotka ovat tärkeitä joillekin minimalisteille. Se on harmittavaa, koska usein ihmiset sulkevat minimalismin vaihtoehtona heille, mikäli kyseinen asia ei kosketa heitä.

Varmasti sinullekin on tullut vastaan näitä asioita. Ehkä tämän blogin kautta. Ennen kuin jatkamme minimalismin tarkoitukseen, käydään läpi asioita, joita minimalismi ei ole. Voit toki hypätä kappaleen yli, mutta suosittelen lukemaan sen.

Mitä minimalismi ei ole

1. Tavaroiden laskemista. Mutta voit rakentaa siitä työkalun itsellesi, jos koet sen tarpeelliseksi. Olen laskenut tavarani ja tehnyt listan kaikesta. Silloin hahmotan paremmin mitä minulla on.

2. Matkustamista ympäri maailmaa. Mutta se voi olla, jos se on tärkeää sinulle.

3. Ostamisen lopettamista. Tarpeellisia asioita täytyy ostaa. Harva selviäisi nykymaailmassa pelkkien vaihtokauppojen voimin, vaikka sekin on mahdollista. Tärkeämpää on huomata, että tavarat tai ostaminen eivät tee sinua onnelliseksi.

4. Kodittomuutta. En omista asuntoa. Se ei tarkoita ettetkö sinä voisi omistaa asuntoa.

5. Autottomuutta. Minulla ei ole autoa. En tarvitse sitä. Ainakaan juuri nyt. Mutta jos auto olennainen tapa liikkua sinulle niin voit omistaa auton ja olla minimalisti. Mutta kannattaa miettiä tarvitsetko oikeasti auton vai olisiko järkevämpää kokeilla pyöräilyä, kävelyä tai julkisia kulkuvälineitä.

6. Paikallaan istumista. On hienoa, jos voi nauttia joka hetkestä, mutta minimalismi ei ole vain paikallaan istumista ja hyräilyä onnellisuuden keskellä, ellet halua niin.

7. Jatkuvaa suorittamista. Toinen ääripää on jatkuva suorittaminen, uuden luominen ja muiden auttaminen. Mutta minimalismi on muutakin, jos haluat.

Voisin listata paljon lisää asioita. Sinullekin varmasti tulee mieleen muutama olettamus siitä mitä minimalismi voisi olla. Tai ehkä olet kuullut muutamia asioita ystäviltäsi. Unohda ne nyt ja siirry eteenpäin.

Ehkä mietit tällä hetkellä sopiiko minimalismi sinulle.

Minimimalismi sopii kaikille. Kaikille ketkä haluavat olla minimalisteja. Myös sinulle, jos haluat. Jos sinulla on avoin mieli ja kaipaat lisää merkitystä elämääsi, jatka eteenpäin.

Mitä minimialismi on

Ja mikä minimalismin tarkoitus on.

Minimalismin tarkoitus on luopua kaikesta turhasta, jotta voi keskittyä olennaiseen. Minimalismi on elämistä olennaisen kanssa, jotta voi etsiä ja toteuttaa itselle tärkeitä asioita.

Minimalisti etsii turhat, tarpeettomat ja vanhaksi käyneet asiat elämästään. Luopuu niistä ja siirtyy eteenpäin. Siirtyy kohti asioita joilla on merkitystä hänelle itselleen. Asioita, jotka täyttävät hänen tarpeet sillä hetkellä.

Voin muotoilla asian toisin:

Olet kerännyt vuosikausia romua asuntoosi. Haluaisit matkustaa, harrastaa tai ylipäätänsä tehdä muita asioita kuin teet nyt. Mutta et voi. Tavarat, turhat asiat ovat syöneet sinut. Ryhdyt minimalistiksi ja heität, lahjoitat tai myyt ylimääräiset, turhat tavarat ja asiat pois. Lopetat kuluttamisen. Otat elämästä kiinni ja teet mitä haluat.

Mistä tiedät milloin olet minimalisti?

Ei ole olemassa virastoa tai virallista tahoa, joka pamauttaa käteesi todistuksen, mikä määrittelee koska olet minimalisti ja miten minimalisti olet. Kun itse tunnet olevasi minimalisti, voit kutsua itseäsi minimalistiksi. Jotta voit tuntea olevasi minimalisti, minimalismin täytyy merkitä sinulle jotain.

Olen minimalisti, jotta voisin elää ja työskennellä missä vain. Voisinko tehdä sitä ilman, että olisin minimalisti? Tottakai. Mutta minimalistina voin keskittyä vain siihen. Minun ei tarvitse huolehtia mistään muusta, tällä hetkellä. Ehkä haluan jotain muuta myöhemmin ja se on ok. Pääasia, että tiedän mitä haluan nyt.

Ja on tärkeää, että sinä tiedät mitä haluat nyt. Ehkä haluat olla minimalisti, jotta sinulla olisi siistimpi asunto. Kuulostaa hyvälle! Pääasia, että valitset jotain. Päätä mitä minimalismi tarkoittaa sinulle ja kirjoita se ylös.

Seuraava vaihe on aloittaminen. Se on helppoa. Ehkä ole jo aloittanut. Jos et, ei mitään kiirettä. Annan torstaina muutaman vinkin lisää, joten pysy kuulolla! Käymme silloin yhdessä läpi kuinka voit tehdä sen.

Share This