Miksi muutos on vaikeaa (ja kuinka teet siitä helppoa)

Kategoria Minimalismi

// Päivityksiä sivustolla. Suljin kommentit pois ja perustin Facebook-sivun. Julkaisen jokaisen kirjoituksen sinne ja kirjoituksista syntyvää keskustelua voidaan jatkossa käydä siellä. //

Haluamme olla tyytyväisiä ja onnellisia, joten yritämme muuttua ja tavoitella parempaa.

Muutos on vaikeaa, usein jopa pelottavaa. Joskus tuntuu, että emme uskalla muuttua, mutta emme ole myöskään tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. Lopulta emme tee mitään ja pysymme onnettomina.

Itse muutos ei ole pelottavaa eikä muutoksen ongelma ole muuttuminen tai edes nykytilanne vaan odotus lopputuloksesta. Luomme odotuksia itsellemme, joita emme pysty täyttämään tai asetamme heti uusia entiset saavutettuamme. Rakennemme itsellemme esteitä.

Muutos on väistämätöntä suuntaan tai toiseen, mutta muutoksen tarpeen tai halun ei tarvitse pohjautua onnettomuudesta tai tyytymättömyydestä. Muutoksia voidaan rakentaa luomalla tapoja asioista, joita haluamme tehdä ja nautimme tehdä.

Sen sijaan, että asettaisimme odotuksia, voimme hyväksyä nykytilanteen. Jos voimme siirtyä odotuksista hyväksyntään, on muutos (tai muuttumattomuus) helppoa ja tyydyttävää. Voimme olla tyytyväisiä muutoksesta tai voimme pysyä tyytyväisinä vaikka mikään ei muuttuisikaan.

Yksinkertainen harjoitus:

1. Ota yksi asia, minkä haluaisit muuttuvan.
2. Yritä hyväksyä se sellaisenaan kuin se on.

Kuinka ryhdyt helposti minimalistiksi vaikka se tuntuisi vaikealta

Haluat ryhtyä minimalistiksi. Sinulla on paljon tavaraa. Niistä luopuminen on vaikeaa ja tuntuu ylitsepääsemättömältä. Haluat kovasti vähentää 2/3 tavaroistasi, sillä nykyinen tilanne tuntuu ikävältä. Tiedät miltä minimalismi näyttää ja haluat sitä.

Pysähdymme ja tarkastelemme nykytilannetta. Olemme ennenkin olleet tyytyväisiä tässä tilanteessa. Olemme olleet onnellisia. Miksi emme voisi olla tyytyväisiä nytkin. Hyväksymme tilanteen ja nautimme siitä. Olemme tyytyväisiä kaikkeen mitä meillä on, mutta voimme olla tyytyväisiä myös vähempään.

Päätämme luoda uuden tavan. Tyhjennämme viikoittaisen siivouksen yhteydessä yhden kaapin, hyllyn tai tason ylimääräisistä tavaroista, joita ilman olemme täysin tyytyväisiä.

Olemme iloisia kun luovuimme tavaroista, mutta voisimme olla yhtä iloisia vaikka ne olisivat meillä.

Minkä muutoksen tekeminen sinusta on vaikeaa?

Share This