Murehtiminen

Kategoria Minimalismi

Murehtia voi menneestä tai tulevasta. Osa tuntuu onnistuvan tekemään sitä jopa tästä hetkestäkin.

Murehditko mitä muut ajattelevat sinusta. Lopeta. Älä. Voit vain arvailla. Eikä murehtimalla voi vaikuttaa muiden mielipiteeseen. Voit tietysti kysyä ja toivoa hyvää vastausta. Tai voit tehdä jotain, mikä vaikuttaa heidän mielikuvaansa sinusta.

Se aika mikä menee murehtimiseen, menee hukkaan. Asiat eivät muutu, jos niitä pään sisällä pyörittelet. Ne muuttuvat teoilla.

Mieti mikä on ensimmäinen asia, minkä voit tehdä korjataksesi tai parantaaksesi tilannetta? Tee se.

Murehtiminen vie aikaa. Se aiheuttaa huonon olon itsellesi. Se heikentää itseluottamustasi. Se saa tekemään huonoja päätöksiä ja valintoja. Se saa meidät laiskoiksi. Se saa meidät negatiivisiksi. Se saa meidät passiivisiksi. Se leviää muihin.

Murehtiminen ei muuta mitään. Ainakaan parempaan suuntaan.

Yrittäjät tuntevat konseptin: tee ensin, pyydä anteeksi perään. Tämä ei tarkoita etteikö asioita pitäisi tehdä kunnolla, tarkoituksella ja kaiken antaneena. Mielestäni tekeminen on aina parempi vaihtoehto, jos voit tehdä tosissasi sen mitä teet. Aina ei voi onnistua, mutta sekään ei haittaa. Sen takia voi pyytää anteeksi.

Tekeminen on aina parempi vaihtoehto kuin murehtia siitä miten asiat mahdollisesti ovat tai voisivat olla.

Murehtimisella halutaan saada mielenrauha.

Mutta murehtimalla sitä ei voi saada. Se luultavasti vain pahentaa asiaa.

Pyri sen sijaan etsimään ratkaisua. Miten voisit muuttaa tilanteen parempaan? Voit rauhoittua kun tiedät seuraavan askeleen. Tiedät mitä aiot tehdä. Miten muutat tilannetta. Otat ohjat omiin käsiin. Et odota muiden peliliikettä. Jo tieto omista toimista auttaa siirtymään eteenpäin ja lopettamaan murehtimisen.

Murehdi vähemmän, tee enemmän.

Share This