Minimalistinen koti

Haluamme lisää vaikka meillä on jo kaikkea. Luulemme sen olevan ratkaisu. Uusi veitsi tai astiasarja keittiöön. Uusi kynttilänjalka tai taulu olohuoneeseen. Uskottelemme itsellemme, että tulemme onnelliseksi jos ostamme uutta. Meille on opetettu niin. Hyvänolon tunne, jonka saat katoaa 10 minuuttia ostamisen jälkeen. Olosi palaa takaisin normaaliksi. Musertavaksi kaikista omistamistasi tavaroista.

Katso ympärillesi niin voit todeta tilanteen.

Emme ymmärrä, että juuri se ratkaisu millä koitamme ratkoa ongelmaamme, ajaa meidät yhä syvemmälle. Yritämme ostaa jotain, mitä ei voi ostaa. Ostamalla lisää sulkeudut yhä enemmän ja yhä syvemmälle kulutusyhteiskuntaan. Kulutat samalla kaikki vaivalla ansaitsemasi rahat.

Helpoin tapa tulla onnelliseksi on vain lopettaa. Mainokset lupaavat sinulle onnellisuutta, jos ostat tämän, tuon tai sen. Mutta se ei ole totta. Vain sinä voi tehdä itsesi onnelliseksi.

Miten teet itsesi onnelliseksi

Tee itsesi onnelliseksi ja aloita turhasta luopuminen. Heitä romusi pois. Älä pelästy vaikka tavaraa olisi paljon. Aloita pienestä ja jatka siitä. Mitä enemmän tavaraa sitä isompi projekti. Ja sitä isompi helpotus kun se lähtee käyntiin ja saat sen valmiiksi.

Minä en halua mitään turhaa enää elämääni. Tiedän mitä tarvitsen. Reppu, työvälineeni ja vaatteita viikoksi.

Mikä on helpoin tapa aloittaa

Tyhjennä tasot kodistasi. Joka kodista löytyy useita tasoja. Keittiön työpöydät, ruokapöytä, työpöytä, lattia ja sohvat jne. Aloita keittiöstä tai työpöydästäsi. Ne vaikuttavat sinuun eniten ja siivoamalla ne, huomaat suurimmat vaikutukset.

Kaikki minkä näet vaikuttaa sinuun jatkuvasti. Mitä enemmän tavaraa sitä ahdistuneemmaksi tunnet olosi. Sitä vaikeaampi on alottaa.

Näin hyökkäät tavaroiden kimppuun:

Listasin asioita, jotka toimivat minulla.

1. Aloita yhdestä tasosta. Aloita pienestä. Näet vaikutukset heti. Valitse keittiön työtaso. Tyhjennä kaikki tavarat pois. Siirrä tavarat oikeille paikoilleen. Vie roskat roskikseen. Vie turhat tavarat kierrätykseen.

2. Siirrä kaikki pois näkyvistä. Kehitä ja määritä jokaiselle tavaralle oma paikka. Kaappi, hylly tai laatikko. Jos paikkaa ei löydy, ehkä et tarvitse sitä? Pääasia, että saat tavarat pois tieltä.

3. Luovu turhasta. Aloita prosessi luopumiseen. Tiedät useita tavaroita et tarvitset. Aloita niistä. Vie ne kierrätykseen tai heitä roskiin. Luopumisesta voi tehdä leikin, jolla on palkintoja. Jos tavaraa on paljon, myy ne. Käytä rahat matkaan, teatteriin tai muuhun kokemukseen, jota olet halunnut pitkään.

Useimpia tavaroita mitä et ole käyttänyt kuukauteen, et tarvitse ollenkaan. Kyseenalaista niiden tavaroiden omistaminen. Muista, että useimmat tavarat voit korvata tai lainata tilanteen tulesssa.

4. Älä hanki mitään uutta 30 päivään. Hillitse ostohalusi seuraavaksi kuukaudeksi. Kerää listaa tavaroista, jotka olisit halunnut. Tarkista kuukauden päästä haluatko niitä vielä silloin. Luultavasti et. Sovella listaa kaikkeen paitsi välttämättömyyksiin kuten ruokaan.

5. Jatka kunnes kaikki tasot ovat tyhjiä. Jatka tyhjentämistä kunnes kaikki asuntosi tasot ovat tyhjiä. Voit jättää todella tärkeät asiat esille, kuten taulut jotka inspiroivat sinua tai perinnöksi saatu koriste-esine. Huomaat nopeasti kuinka nautinnollista on elää siistissä ja avarassa ympäristössä.

6. Jatka kunnes kaikki turha on poissa. Jatka luopumista kunnes kaikki turha on poissa. Käy kaappeja ja laatikoita läpi. Tutustu vaatehuoneeseesi. Käy kaikki läpi. Mitä et ole käyttänyt viimeiseen kuukauteen? Mitä et ole käyttänyt viimeiseen vuoteen? Tarvitsetko niitä todella?

Jos et ole aloittanut, aloita tänään. Aloita heti.

Share This