Minimalismi 101

Mitä Minimalismi On?

Minulle minimalismi on ollut tärkeä asia nyt muutaman vuoden ajan. Olen tutkinut aihetta, mutta en ole löytänyt suomalaisia artikkeleita tai sivustoja, jotka käsittelisivät sitä. Halusin perustaa tämän sivuston juuri sen takia.

Tämä on osa 1/3 artikkelisarjasta minimalismista. Kirjoitan ensimmäisessä osassa, mitä minimalismi oikeasti on. Toinen osa käsittelee syitä, miksi sinun pitäisi ryhtyä minimalistiksi. Kolmas osa antaa sinulle selkeät työkalut minimalistiksi ryhtymiseen.

Kirjoitan tätä ensimmäistä osaa ja istun lentokoneessa. Olen matkalla Malagaan. Teen siellä suurimman minimalismi – kokeiluni tähän asti.

Mitä Minimalismi On?

Minimalismi on päätös lopettaa ja luopua vanhasta sekä tavoitella ja saavuttaa uutta. Minimalismi on elämäntyyli. Se on tapa ajatella ja toimia.

Minimalismi on

Turhasta luopumista

Nykyisen omistetaan liikaa. Sukupolveni on ensimmäinen kenellä on mahdollisuus ja halua omistaa vähemmän kuin vanhemmillaan. Suomessa kulutus on jatkunut kasvavissa määrin lähes jatkuvasti toisen maailman sodan jälkeen. Miksi? Emme ainakaan ole onnellisempia kuin 50 vuotta sitten. Tai terveempiä. Tai vapaampia.

Minimalismin ajatuksena on luopua kaikesta turhasta. Minulla on alle 100 tavaraa.

Tavarat eivät tee sinua onnelliseksi tai vapaaksi. Ne rajoittavat sinua. Kuinka paljon käytät aikaa asuntosi siivoamiseen ja tavaroiden järjestelyyn? Laske kuinka paljon rahaa sinulle on kiinni tavaroissa, joita et ole käyttänyt pitkään aikaan. Tavaroissa, joita et tarvitset.

Katso ympärillesi. Katso vaatekaappiisi. Kuinka montaa vaatetta olet käyttänyt viimeisen kuukauden aikana? Kuinka montaa vaatetta olet käyttänyt viimeisen vuoden aikana? Miksi säilytät vaatteita, joita et käytä.

Tiedän, että on äärettömän vaikea luopua. Tunnen ihmisiä joiden on niin vaikea luopua tavaroista, että heillä on 2 taloa täynnä tavaroita. On vaikea jättää hyvästi.

Vaatii huomattavan määrän rohkeutta luopua jostain. Tiedän sen. Olen käynyt läpi itse saman. Luulen, että kaikki ovat käyneet. Oli se sitten tavaroissa, ihmissuhteissa tai työssä.

Kuitenkin on tärkeää osata luopua. On tärkeää tietää milloin tulisi luopua jostain.

Mieti mitä mahdollisuusia se avaa sinulle.

Kuluttamisen lopettamista

Omistaminen syntyy kuluttamisesta. Se on niin kovin helppoa. Kaupat ovat auki lähes joka päivä. Voit ostaa mitä vain milloin vain. On mukava lähteä shoppailemaan kaverin kanssa. Saat mukavan tyydytyksen tunteen, kun annat kassalla rahaa uutta tavaraasi vastaan, jonka saat sitten viedä kotiin.

Mimalismi on laatua.

Minimalisti ostaa vain tarpeelliset. Kun ostaa vähemmän, voi sijoittaa laatuun. Sen sijaan, että ostat 3 t-paitaa, jotka maksavat 9,90e / kpl, voisit ostaa yhden hyvän t-paidan, joka maksaa 19,90. Sama koskee kaikkea.

Käy keittiössäsi. Katso hyllyihin ja kaappeihin. Kuinka paljon sinulla säilykkeitä, purnukoita, kuppeja ja kippoja säilössä siellä? Koska viimeksi sinulla ei olisi ollut mahdollisuutta käydä kaupassa ostamassa tuoreita aineksia tai käydä syömässä ulkona? Kaupat ovat auki lähes joka päivä. Se raha, mikä nyt seisoo kaapissa, olisi voinut mennä tuoreeseen ruokaan. Ruokaan joka myös maistuu hyvälle.

Valitse oikein.

Minimalismi on oikeiden valintojen tekemistä. Ostamista ei tarvitse lopettaa. Kun ostat vähemmän, voit sijoittaa laatuun. Kun ostat vähemmän, sinulle jää enemmän rahaa tärkeämpiin asioihin.

Nykyisin saa lentolipun Espanjan aurinkoon 40 eurolla. Mihin sinä käytit viimeiset 40 euroa?

Paikasta riippumattomuutta

Paikasta riippumattomuus tarkoittaa mahdollisuutta mennä minne vain, milloin vain. Paikasta riippumattomalla henkilöllä on se mahdollisuus. Minimalisti on paikasta riippumaton.

Ei ole merkitystä missä asut.

Nykyisin on mahdollista toimia paikasta riippumatta. Mikään ei pakota sinua asumaan yhdessä tietyssä paikassa. Voit asua Helsingissä ja tehdä töitä asiakkaalle Jyväskylässä tai Rovaniemellä.

Se aika on menneisyydessä, milloin herättiin ja mentiin joka aamu samaan paikkaan. Paikkaan, missä voitiin kommunikoidan muiden ihmisten kanssa, jotta saadaan asioita aikaan. Nykyisin teknologia mahdollistaa kommunikoinnin ympärimaailmaa ihmisten välillä.

Miksi työskentelisit joka päivä samassa paikassa?

Kuinka usein vaihdat paikkaa riippuu vain siitä, kuinka paljon päätät kasata tavaraa yhteen tiettyyn paikkaan. Useimmilla tavaramäärä kasvaa ajan myötä, mikä johtaa yhä suuremman talon omistamiseen. Se estää paikasta riippumattomuuden saavuttamisen.

Useimmat ihmiset viettävät suurimman osan elämästään 2-3 paikassa. He heräävät aamulla, hyppäävät autoon ja ajavat töihin. Työpäivän päätteeksi he uusivat automatkan ja tulevat kotiin. Tämä toistuu vuodesta toiseen. Välissä muutama loma, jolloin maataan auringossa ja juodaan drinkkejä.

Heille se on todellisuutta. Minimalistille ei.

Minimalismi on paikasta riippumattomuutta.

Minimalistilla ei ole taloa täynnä tavaroita. Työtä, joka rajoittaa tiettyyn paikkaan. Autoa. Minimalistin ei tarvitse odottaa eläkeikää matkustaakseen.

Minimalisti voi hypätä seuraavaan junaan ja vaihtaa paikkaa palaamatta takaisin.

Selkeitä ajatuksia ja kirkas mieli

Minimalismi on kirkkaita ja selkeitä ajatuksia. Mitä vähemmän ympärilläsi on turhia asioita, tavaroita tai tekemistä, sitä enemmän tilaa sinulle jää ajatella selkeästi.

Minimalisti ei huolehdi.

Usein huolehtiminen kohdistuu turhiin asioihin. Pitäisi siivota. Avaimet ovat kadonneet. Ajatukset alkavat sinkoilemaan jokapuolelle. Keskittyminen herpaantuu helposti ja kaaos on valmis.

Minimalismi on huolista ja murheista luopumista.

Aikaa tärkeille asioille

Onko sinulle kiire tai stressaako? Yhteiskunnassamme kiire tuntuu olevan tärkeyden merkki. Sähköpostin inbox on täynnä. On palaveri. Pitää kiirehtiä paikasta toiseen. Tämä johtaa vain stressiin ja pahoinvointiin. Pahoinvointia, jota helpotetaan shoppailemalla tai syömällä.

Mutta millä on oikeasti merkitystä?

Minimalismissa ei ole kiirettä.

Kaikkea ei ehdi tehdä, mutta tärkeimmät asiat kylläkin.

Maailma on täynnä ohjelmia, valmennuksia ja vinkkejä, joilla koitetaan parantaa tehokkuutta. Minimalisti ei tarvitse niitä. Minimalistit eivät halua tietää miten asioita tehdään nopeammin, koska tarkoitus ei ole tehdä enemmän.

Minimalismi on tärkeisiin asioihin keskittymistä. Jos keskittyt 1 − 2 projektiin 10 sijasta, tulokset näissä kahdessa projektissa nousevat väistämättä.

Asioiden saavuttamista

Minimalisti saa aikaan enemmän, koska hän pystyy keskittymään olennaiseen. Minimalisti tietää, mitä haluaa ja hänellä on aikaa toteuttaa.

Vapaus

Minimalismi on kaikesta turhasta luopumista ja oman vapauden löytämistä.

Seuraavaksi

Huomenna kirjoitana ensimmäisistä kokemuksistani Malagassa ja ajatuksista, mitä se on minussa synnyttänyt.

Seuraavassa osassa annan sinulle 7 syytä miksi sinun tulisi ryhtyä minimalistiksi.

Jos nautit tämän artikkelin lukemisesta, toivoisin että jakaisit sen jollekin kuka saattaisi hyötyä siitä.

Share This