Minimalismi & Työ: 5 Nopeaa Vinkkiä Työhön

Kuten huomaat, rakastan listoja. Lupaan, että seuraava postaukseni ei sisällä listoja.

Minimalismin toteuttaminen työssä ja työelämässä kiinnostaa minua erityisen paljon. Käytämme suuren osan viikostamme työn tekemiseen. Olit yrittäjä tai palkkatyössä. Työhön käytettävää aikaa ja tuloksia voi kuitenkin optimoida. (ja mielestäni niitä pitäisi)

Pidän todella paljon asioista, mitä teen työkseni. Haluan kuitenkin suorittaa ne mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti. Se, että pidän työtehtävistä ei tarkoita sitä, että minun pitäisi käyttää niihin suhteettomasti aikaa.

Minimalismin tarkoitus on antaa aikaa kaikille asioille mistä pidän.

Vinkit sopivat yrittäjille ja palkkatyössä oleville. Varmasti yrittäjänä haluat saada enemmän aikaan. Tuskin kenenkään pomo on asiaa vastaan?

Parhaan tuloksen saat kun teet asioita mistä pidät. Teethän niitä varmasti? Jos et niin miksi?

1. Keskity tärkeimpään

Minimalismi on keskittymistä olennaiseen. Tiedätkö mikä on ollennaisinta työssäsi? Annatko sille tarvittavan määrän aikaa?

Vilfredo Pareton periaatteen mukaan 20 % työstämme antaa 80 % tuloksista.

Minimalismi.fi – blogin suhteen käytän kirjoittamiseen suurimman osan ajastani. Se antaa suurimman osan tuloksista. Loppuajan käytän kommentteihin, sivuston muokkaamiseen ja ylläpitoon. Jos käyttäisin ajan toisin päin, ei blogissa olisi kävijöitä, koska luettavaakaan ei olisi.

Mitkä 20 % antaa eniten tuloksia sinun työssäsi?

20 % työstämme on se kaikkein haastavin osa. Osa jota on helppo vältellä. Osa joka on kaikkein palkitsevin. Jos vain aloitat.

2. Tee yksi asia kerrallaan

Multitasking saa sinut tuntemaan, että olet tehokas. Kolmea, neljää tai viittä tärkeää asiaa on kuitenkin mahdotonta tehdä kerrallaan. Mukaan sekoittuu turhia tai vähemmän tärkeitä asioita. Asioita, jotka ovat helppoja tehdä, mutta eivät vie meitä minne haluamme päästä ja työn jälki on huolimatonta.

Jos keskittymisesi herpaantuu, muistele mikä on olennaista. Jätä muut ja palaa siihen.

3.  Aseta työajat

Cyril Parkinson määritteli jo 1950 – luvulla lain, joka kuuluu näin: ”Työ täyttää sille varatun ajan”.

Hyödynnä lakia eduksesi. Asettamalla tiukkoja, lähes mahdottomia aikatauluja, voit saada työsi valmiiksi huomattavasti tavallista nopeammin.

Kokeile viikon ajan asettaa jokaiselle työtehtävällesi aika.

Julkaisen joka päivä, mutta käytän suurimman osan päivästäni muuhun. Annan itselleni vain tietyn ajan päivästäni kirjoittamiseen. Haluan tehdä paljon muutakin.

Jos käytät paljon tietokonetta työssäsi, muista pitää taukoja tunnin tai kahden välein. Keskittymiskykysi laskee huomattavasti jo tunnin yhtämittaisen keskittymisen jälkeen. Raikas ilma ja kävely auttavat sinua palautumaan.

4. Älä anna muiden keskeyttää sinua

Kun tiedät mitä teet ja milloin työskentelet, älä anna muiden keskeyttää sinua.

Jos tehtävä vie tasan tunnin, anna se aika täysin tehtävällesi. Sulje puhelin. Sulje sähköposti ja Facebook. Sulje toimistosi ovi kiinni tai laita kuulokkeet päähän. Älä anna minkään tai kenenkään keskeyttää sinua.

Keskeytykset herpaannuttavat keskittymiskykysiä ja vievät aikaa.

Tehtävän suorittamisen jälkeen voit pitää tauon ja palata puheluihin tai käydä nauttimassa kupin kahvia tai smoothien työkavereidesi kanssa.

Tuskin mikään on niin tärkeää ettei se voisi odottaa tuntia.

5. Siivoa työpöytäsi

Siivoa työpöydältäsi kaikki mitä et tarvitse työhösi juuri sillä hetkellä. Keskittymiskykysi nousee huomattavasti.

Haluamme suoriutua työtehtävistä mahdollisimman tehokkaasti. Miksi haluaisimme häiriötekijöitä pöydälle?

Kun kirjoitan, on pöydällä vain tietokone sekä muistivihko ja kynä. Vain ne liittyvät siihen, mitä pyrin saamaan aikaan.

 

Jos koit hyötyväsi artikkelin lukemisesta, toivoisin että jakaisit sen. Kiitos!

Share This