Kenelle Minimalismi Sopii?

Kategoria Minimalismi

Sinulle? Kyllä. Jos haluat olla minimalisti.

Minimalismi sopii kaikille. Tosin sinun täytyy haluta olla minimalisti. Minimalismi on henkilökohtaista. Toiselle se tarkoittaa yhtä reppua, toiselle pientä mökkiä vain olennaisin tavaroin ja kolmannelle se saattaa olla omakotitalo. Yksin elävällä minimalismi on erilaista kuin perheelliselle.

Minimalismi sopii kaikille sukupuoleen, asuinmuotoon, taloustilanteeseen tai elämäntilanteeseen riippumatta. Minimalismi tarkoittaa jokaiselle jotain omaa. Älä anna minimalismi – termin rajoittaa tai määritellä sinua. Määrittele oma minimalismisi.

Voin antaa sinulle ajatuksia, inspiraatiota ja työkaluja. Asioita, jotka toimivat minulle. Miten ja millä mittakaavalla toteutat minimalismia on sinusta kiinni. Toivon vain, että toteutat.

Mitä minimalismi on ?

Voiko minimalismia määritellä? Sanoin juuri, että sinun tulisi määritellä oma minimalismisi. Uskon, että minimalisteilla on muutama yhdistävä tekijä. Uskon, että niiden tietäminen voi auttaa sinua matkallasi.

Minimalisti etsii turhat asiat elämästään ja luopuu niistä.

Minkä koet turhaksi elämässäsi? Vain sinä voi määritellä sen. Tämä on se hetki kun sinä voit määritellä minimalismin itsellesi.

Minimalisti tekee itselleen merkityksellisiä asioita.

Luopumista merkittävämpää on se mitä siitä seuraa. Tilaa sinulle. Tilaa tehdä asioita, jotka koet merkityksellisiksi. Jos vain luovut asioista ja tavaroista elämässäsi etkä etsi mitään tilalle, jäät tyhjiöön. Silloin et omista mitään etkä tee mitään. Kuulostaa tylsältä.

Minkä koet merkitykselliseksi elämässäsi? Vain sinä voit määritellä sen. Jos sinulla on kolme lasta, minimalismi voi auttaa sinua antamaan enemmän aikaa heidän kanssaan. Jos olet nuori opiskelija, minimalismi voi auttaa sinua löytämään uran, jonka todella haluat.

Tutustu muihin 

Jokaisella on oma määritelmänsä minimalismille ja minä edustan tiettyä näkökulmaa. Uskon että sinun olisi hyvä lukea myös muista näkökulmista. Rakensin sen takia sivun minne listaan muita suomalaisia minimalismiblogaajia.

Listan löydät täältä: Minimalistit

Jos olet blogaaja tai tiedät blogin, jätä kommentti tähän postaukseen niin lisään blogin listaan. Kiitos!

Mitä teet nyt?

Tee tietoinen päätös. Ehkä jatka elämääsi niin kuin ennenkin. Ehkä päätät ryhtyä minimalistiksi. Tärkeintä on, että teet päätöksen ja olet tyytyväinen siihen.

Jos päätät ryhtyä minimalistiksi, etsi minimalismin tyyli joka sopii sinulle. Tyyli joka näyttää sinulta, sopii arvoillesi ja toiveillesi. Tärkeintä on että se tuntuu hyvälle. Luultavasti et tunne itseäsi minimalistiksi heti. Se voi viedä aikaa ja matkalla oma kuvasi minimalismista voi muuttua. Se muuttuu samalla kun elämäsi muuttuu ja menee eteenpäin.

Kuitenkin vähitellen luovut turhista asioista elämässäsi ja saat tilaa toteuttaa asioita, jotka ovat kaikkein arvokkaimpia sinulle. Juuri sinulle.

Viimeiseksi. Jos koit tämän blogauksen auttavan sinua, toivoisiin että jakaisit sen. Se on yksinkertaista, mutta vaikutus on suuri. Paina alla olevia nappeja tai lähetä linkki ystävällesi. Kiitos!

Share This