Haluan olla tässä hetkessä

Olen kirjoittanut lähipäivinä ajan suojelemisesta ja mielen tyhjentämisestä. Ne ovat kaksi asiaa, jotka johtavat tähän hetkeen. Tämä on lyhyt kirjoitus aiheesta. Aion kirjoittaa pidemmän tekstin koko aiheesta myöhemmin. Olen todella kiinnostunut aiheesta juuri nyt, koska tunnen sen olevan hyvin ajankohtainen minulle. Olen lukenut aiheesta paljon ja erityisesti Leo Babauta on antanut minulle paljon ajateltavaa. Ehkä sinullekin. Toivon, että tutustut hänen työhönsä, jos koet aiheen sinulle tärkeäksi.

Ensin haluan mainita yhdestä asiasta. Puhun ajan suojelemisesta, mielen tyhjentämisestä ja häiriötekijöiden poistamisesta. En tarkoita, että meidän tulisi olla jatkuvasti mieli kirkkaana ja täydessä fokuksessa luomassa uutta. En tarkoita, että kaikki häiriötekijät olisivat pahoja. Oikealla hetkellä ne ovat arvokkaita. Ne ovat hauskoja. On luonnollista, että niitä on. Ne auttavat meitä rentoutumaan ja saamaan ajatukset muualle. Tarvitsemme tasapainon häiriötekijöiden ja rauhan välille.

Kun haluat luoda uutta, tehdä asioita ja päästä eteenpäin, on tärkeää osata löytää rauha. Löytää fokus. Ja nyt sinulla on muutamia hyödyllisiä työkaluja siihen.

Haluan olla tässä hetkessä

Se ei ole helppoa, aluksi. Kerroin aikaisemmin, että olen entinen häiriöaddikti. Puhelin kädessä, Facebook auki tai sähköposti auki. Mitä vain mikä saa minut tuntemaan itseni tärkeäksi. Lähtötilanne ei ollut helppo. Vanhan tavan päivittäminen uuteen ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Jos haluat.

Se ei ole vieläkään helppoa. Olisi helppoa seurata muita. Ihmisiä ympärilläni, ketkä toimivat kuten itse toimin aikaisemmin. Mutta se on aikakausi jota elämme. Meitä kutsutaan olemaan kaikkialla muualla paitsi tässä. Läsnä itsesi kanssa. Läsnä muiden kanssa.

Sitä tapahtuu kotona ja ulkona. Ulkona se on helppo huomata. Kävelet kadulla ja katsot vastaantulijoita. Tai istut kahvilassa ja seuraat muita. Useimmat ovat muualla kuin siinä. Harva katsoo takaisin sinuun. Osa miettii jo tulevaa, yrittää elää tulevaa. Osa palaa ajassa taaksepäin. Harva muistaa nauttia kahvista edessään tai ihmisistä ympärillä.

Mutta meillä on ongelma

Siirrämme onnellisuutemme siihen hetkeen jota mietimme. Ehkä mietit työpäivän aikana lähestyvää iltaa ja vapaa-aikaa. Tai työviikon aikana lähestyvää viikonloppua. Tai kahvilla ollessa viime kesää. Toivomme olevamme siellä, missä emme ole. Muistelemme olevamme jossain, missä emme ole. On vaikeaa olla koskaan onnellinen, jos ei voi nauttia hetkestä missä on.

Tavoitteet ovat tärkeä asia. Uskon niihin. Uskon myös, että ilman niitä pärjää oikein hyvin. Tavoitteet voivat myös johtaa onnellisuuden siirtämiseen.

Toivo, muistot ja tavoitteet ovat voimakkaita asioita elämässämme. Mikään niistä ei ole niin voimakas kuin nyt. Voit toivoa asioita uudelleen ja uudelleen. Voit muistella menneitä uudestaan ja uudestaan. Voit asettaa tavoitteita niin usein kun haluat. Mutta tämä hetki on vain nyt. Se ei tule enää koskaan uudestaan.

Ratkaisu

Ratkaisu on hyvin yksinkertainen, jos vain muistamme tehdä. Jos haluamme tehdä. Jos uskallamme tehdä sen.

Tiedän, että sinulla voi olla halu joka lähentelee addiktiota. Tai halu täyttää jokin tarve tai pelko.

Muista, että maailmaa jatkaa pyörimistä vaikka irtautuisit kaikesta hetkeksi. Viestit eivät katoa mihinkään. Joskus sinun täytyy sanoa ei. Älä anna minkään tai kenenkään häiritä sinua. Et voi tehdä kaikkea heti. Sulje kaikki ja ota puoli tuntia itsellesi.

Ota kuppi kahvia tai teetä. Nauti siitä. Nauti kupin lämmöstä ja juoman tuoksusta. Nauti ympäröivistä ihmisistä. Seuraa heitä. Kun joku katsoo sinuun, hymyile. Anna merkki, että olet paikalla. Ehkä juttelet hänen kanssaan. Ehkä jaat jonkin kokemuksen hänen kanssaan.

Kun nyt lopetat tämän postauksen lukemisen, huomaat kuinka olet tässä. Haluat olla tässä.

Share This