2 tapaa epäonnistua

Kategoria Minimalismi

Epäonnistuminen voidaan jakaa karkeasti kahteen tapaan.

Ensimmäinen tapa on epäonnistuminen ilman yrittämistä. Haluaisimme tehdä jotain, mutta emme koskaan toteuta sitä. Epäonnistumme, koska emme edes yritä toteuttaa sitä.

Se tapahtuu useille minimalismista kiinnostuneille. Saatat lukea ja kiinnostua, mutta et koskaan ota ensimmäistäkään askelta asioiden muuttamiseksi.

Syytämme usein ajoitusta, joten odotamme parempaa aikaa aloittaa. Ehkä uskottelemme, että tarvitsemme vielä hieman lisää tietoa. Luemme vähän lisää, mutta oikeasti mikään ei muutu. Viivyttelemme vain. Odotamme täydellistä aikaa, jolloin tiedämme kaiken ja mitään riskejä ei ole. Emme muista, että sellaista aikaa ei ole olemassa.

Koska sopivaa aikaa ei tule, emme koskaan aloita. Epäonnistumme.

Toinen tapa epäonnistua on epäonnistuminen kokeilun kautta. Tiedämme mitä haluamme ja kokeilemma saada sen, mutta emme aivan onnistu haluamallamme tavalla. Epäonnistumme.

Tällä kertaa meillä on kuitenkin mahdollisuus oppia ja kerätä kokemuksia. Voimme kasvattaa taitojamme ja laajentaa mukavuusaluettamme.

Usein epäonnistuminen ei johda katastrofiin, vaikka kuinka sitä pelkäisimme.

Jokainen meistä epäonnistuu joskus jossakin, vaikka kuinka pyrkisimme sitä välttämään.

Tärkeintä on oppia jokaisesta kokemuksesta.

Voimme oppia oppimaan epäonnistumisesta ja tehdä siitä tärkeän taidon.

Varmasti jokainen meistä seikkailee näiden kahden välillä jonkin verran koko elämänsä ajan, mutta kuinka moni valitsee toisen tarkoituksella.

Voimme kerätä huiman määrän kokemuksia, jos päätämme olla epäonnistumatta vain koska aloittaminen tuntuu vaikealta ja olla välittämättä pienistä töyssyistä matkan varrella.

 

Share This