7 asiaa mitkä tulisi ottaa huomioon ennen minimalistiksi ryhtymistä

Kategoria Minimalismi

Meillä kaikilla on menossa etsintä. Etsimme tapaa, jolla elämme elämämme.

Minulle sopii minimalistinen elämä. Nautin yksinkertaisemmasta elämästä.

Ehkä se sopii sinullekin?

Minimalistiksi ryhtyminen on iso asia. Se voi muuttaa elämääsi merkittävällä tavalla.

Olen saanut paljon kysymyksiä erilaisista asioista, mitkä askarruttavat ennen minimalistiksi ryhtymistä. Kokosin asioita yhteen ja lopputuloksena ovat nämä seitsemän asiaa. Toivottavasti ne auttavat sinua!

Jos sinulla on kysymys, voit lähettää sen osoitteeseen joona@minimalismi.fi

Tässä seitsemän asiaa jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen kuin päätät ryhtyä minimalistiksi

Uskon, että sinun kannattaa lukea nämä asiat läpi. Vastaa kysymyksiin mielessäsi tai käytä kynää ja paperia.

1. Miksi ryhdyt minimalistiksi? Älä keskity pelkästään materiaan vaan uuteen näkökulmaan, minkä se antaa elämälle. Kuvittele, miltä yksinkertaisempi elämä näyttää. Lopulta tavarat eivät merkitse mitään elämässäsi. Vain sinulle rakkailla ihmisillä ja merkittävillä kokemuksilla on merkitystä.

2. Mikä on sinun minimalismisi mukavuustaso? Kaikesta ei tarvitse luopua. Kaikkea ei tarvitse lopettaa. Päätä millaista elämää sinä haluat elää. Joillekin sopii elämä 50 tavaran kanssa ja joillekin 500 tavaran. Sinun mukavuusalue voi olla jotain siltä väliltä. Mitkä asiat tekevät elämästäsi paremman?

3. Koska on oikea aika aloittaa? Onko perheesi mukana? Onko sinulla puolisosi tuki? Tuntuuko, että tiedät tarpeeksi? Älä hoppuile. Varaa aikaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä päivässä. On tärkeää, että lähimmäisemme ymmärtävät mitä olemme tekemässä. Varmista, että olet kertonut muille tarpeeksi ja ymmärrät itse mihin olette ryhtymässä.

4. Mistä saat tukea muutokseesi? Minimalistiksi ryhtyminen on elämäntapamuutos. Kaikkia tapoja muuttaessa on hyvä olla tukihenkilö – tai ryhmä. Ihmisiä kenen puoleen voit kääntyä vaikealla hetkellä ja keille voit kertoa onnistumisistasi. Se voi olla perheesi tai ystäväsi. Kerro, että haluat todella onnistua ja kaipaat välillä tukea. Saat sitä varmasti.

5. Mitkä asiat todella merkitsevät sinulle? Arvot ohjaavat toimintaamme, mutta kuinka usein määrittelemme ne tai päätämme todella mitkä asiat ovat meille tärkeitä. Tiedätkö sinä omasi? Tee lista ja määrittele ne. Tiedät sen jälkeen mitä haluat tehdä ja mitä haluat saada.

6. Mistä aloitat? Mikä on strategiasi? Aloitatko luopumalla tavaroistasi, mistä tarkalleen? Valitse lähtökulma ja pysy siinä.

7. Mitä aiot tehdä vapaudellasi? Kun luovut turhasta, lopetat kuluttamisen ja irtisanoudut turhasta hälinästä, saat lisää aikaa ja tilaa. Mitä aiot tehdä sillä? Jotkin asiat tulevat ajan myötä, kun uusi näkemys elämästä muodostuu. Joitakin asioita on hyvä olla valmiina. Onko asioita, jotka olet aina halunnut tehdä, mutta koskaan ei ole ollut aikaa? Tee ne.

Kun päätät, että minimalismi sopii sinulle ja haluat sitä. Kun olet lukenut ja pohtinut hetken näitä kysymyksiä ja haluat aloittaa. Aloita. Aloita pienestä, luovu vaikka yhdestä tavarasta ja jatka siitä eteenpäin. Tärkeintä on aloittaa.

Mistä aiot luopua, tänään?

Share This