Aloittaminen

Tein aikamatkan taaksepäin ja mietin mitä neuvoja antaisin itselleni, jos olisin ryhtymässä minimalistiksi. Olen tyytyväinen nykyisyyteen, mutta harjoituksena se toimi hyvin ja tulokset voin jakaa teille.

Mieleeni tuli lukuisia asioita, kuten romujen raivaaminen, aloittaminen pienestä, tapojen luominen, tavoitteet sekä monia muita tärkeitä asioita. Eniten tunteita minussa herätti ajatus tyytyväisyydestä.

Puhun kohta siitä lisää. Ensin pieni tilannekatsaus minimalistiksi ryhtymiseen ja minimalismiin yleensä.

Tiedämme, että minimalismi ajatuksena viehättää monia valtavasti. Jos selaat sisustuslehtiä tai käyt asuntoesittelyissä, huomaat kuinka hyvin pelkistetty, minimalistinen, sisustus vetoaa sinuun. Sama tapahtuu hyvin minimalistisesti suunniteltujen tavaroiden kanssa. Pelkistetty kiinnostaa meitä. Samoin minimalistinen elämäntyyli, kun joku toinen elää sitä. On helpompaa pitää siitä kuin aloittaa itse elämään minimalistista elämää.

Vaikka aloittaminen on helppoa ja haluamme sitä, ensimmäinen askel voi olla raskas. Ehkä juuri siksi, että tapoja aloittaa on niin monia. Minkä niistä valitsisit? Pelkäämme epäonnistumista, joten on helppoa jahkailla ja ihannoida kuin hypätä. Unelmat on helpompi pitää unelmina kuin yrittää niiden toteuttamista, ettei mielikuva niistä rikkoudu.

Ehkä aloittaminen on sinulle helppoa, mutta ongelma on monelle tosi ja siinä ei ole mitään vikaa. Tässä on tapa, miten itse aloittaisin, jos voisin peruuttaa ajassa taaksepäin:

Opettelisin olemaan tyytyväinen kaikkeen mitä minulla on, koska meillä on jo tarpeeksi.

Miksi juuri tyytyväisyys on niin tärkeää? Jos emme opi olemaan tyytyväisiä siihen, mitä meillä on, haluamme aina lisää. Silloin mikään strategia luopumiseen ei auta.

Miksi haluamme lisää tavaroita? Ostamme tavaroita, koska emme ole tyytyväisiä nykyiseen jollain tavalla. Luulemme, että ostamalla lisää tulemme tyytyväisiksi. Haluamme tehdä elämästämme paremman ja rutiinista poikkeavan, jännittävämmän. Emme ymmärrä, että ostamalla emme voi tehdä sitä.

Haluamme enemmän ja se on addiktio. Tai ainakin siitä tulee addiktio hyvin nopeasti. Omistamme paljon, joten haluamme lisää. Syntyy kierre joka ei lopu helposti.

On aika oppia, mikä on tarpeeksi. On aika oppia olemaan tyytyväinen siihen.

Miten aloitamme?

Tässä on 2 yksinkertaista askelta tyytyväisyyteen:

1. Meillä on jo kaikki mitä tarvitsemme. Katso ympärillesi. Ymmärrät varmasti, että selviät oikein hyvin kaikella mitä sinulla on jo. Mieti, mitä sinä oikeasti tarvitset. Vettä, ruokaa, katon pään päälle, ystäviä, perheen ja jonkin verran vaatteita.

100 vuotta sitten meillä ei ollut juuri muuta ja olimme oikein onnellisia. Olemme oppineet ja kasvaneet hyvin toisenlaiseen elämään. En tarkoita, että meidän pitäisi palata taaksepäin, mutta voimme oppia menneistä.

Jos emme tietäisi, että on mahdollista saada lisää, olisimme tyytyväisempiä siihen mitä meillä on.

Oikeasti tarvitsemme hyvin vähän ja siksi meidän täytyy oppia tunnistamaan mikä on tarpeeksi. Kun tiedämme, että meillä on tarpeeksi emme halua enää lisää.

2. Tehdään asioita. Muistele elämäsi hienoimpia hetkiä. Kuinka moni niistä liittyy tavaroiden hankkimiseen? Voimme olla tyytyväisiä kaikkeen, mitä meillä on, jos ymmärrämme kohdan yksi. Meillä on jo tarpeeksi.

Ostamisen ja omistamisen sijaan, voimme tehdä asioita jotka tekevät meidät onnelliseksi.

Vietä aikaa perheesi kanssa. Vietä aikaa ystäviesi kanssa. Käy kävelyllä. Laita hyvää ruokaa. Käy kahvilla. Tutustu uusiin ihmisiin. Luo jotain hienoa. Tee jotain inspiroivaa ja kerro siitä muille.

Keskittymällä asioihin, jotka tekevät meidän onnellisiksi, emme tarvitse enempää. Voimme olla tyytyväisiä siihen mitä meillä on.

Uskon, että minua olisi auttanut paljon, jos olisin lukenut nämä kaksi ajatusta kolme vuotta sitten. Olisinko ne lukemalla oppinut olemaan täysin tyytyväinen? Tuskin. En hallitse sitä vieläkään täysin.

Se on aluksi vaikeaa ja vaatii aikaa. Mutta ajan kanssa ja keskittymällä siihen, tyytyväisyys löytyy ja siitä tulee koko ajan yhä vahvempi tunne.

Ehkä mietit nyt miten jatkat tästä? Lue nuo kaksi kohtaa uudelleen ja pidä ne mielessä.

Share This