7 Syytä Ryhtyä Minimalistiksi

Tämä on osa 2/3 artikkelisarjasta minimalismista. Kirjoitin ensimmäisessä osassa, mitä minimalismi on. Toinen osa käsittelee syitä, miksi sinun pitäisi ryhtyä minimalistiksi. Kolmas osa antaa sinulle selkeät työkalut minimalistiksi ryhtymiseen.

Kiitos kaikille lukijoille!

On ollut todella upeaa nähdä kuinka paljon mielenkiintoa kirjoitukseni ovat herättäneet ihmisissä. En uskonut tätä mahdolliseksi. Kiitos!

 

Miksi ryhtyisit minimalistiksi

Minimalismi on monille tuttua asia(jos ei niin lue tämä artikkeli). Mutta miksi ryhtyisit minimalistiksi? Kirjoitin 7 Syytä Miksi Sinun Tulisi Ryhtyä Minimalistiksi.

1. Lisää selkeyttä ja tilaa

Harvalla on liian vähän tavaroita. Joillakin niitä on sopivasti. Monilla niitä on liikaa.

Minimalismi vähentää tavaroiden määrää ja jäljelle jää vain olennainen. Elän tällä hetkellä alle 100 tavaran kanssa. En sano, että sinunkin pitäisi. Mutta ehkä haluat! Haluan kertoa, että se on mahdollista. Ehkä ryhdyt huomaamaan asioita, joista haluaisit luopua.

Onko kaapissasi vaatteita joita et ole käyttänyt vuosiin? Hyllyssäsi kirjoja joita et ole koskaan lukenut? Lahjoita ne. Se on hyvin vapauttavaa.

Minimalisti tietää mitä tarvitsee ja omistaa vain ne.

2. Saat lisää rahaa

Minimalismi antaa sinulle automaattisesti lisää rahaa. Kun tiedät mitä todella tarvitset, sinulla ei ole mitään ylimääräistä.

Minimalisti luopuu turhista tavaroista. Voit myydä ylimääräiset tavarasi. Varmasti jollekin ne ovat tärkeämpiä kuin sinulle.

Mitä jos myisit 47” tuuman televisiosi ja veisit parhaan ystäväsi elokuviin?

Minimalisti ei kuluta. Jos lopetat kuluttamisen ja ostat vain olennaisia asioita, jää sinulle automaattisesti enemmän rahaa käteen.

Minimalisti ei tarvitse isoa asuntoa. Kun säilytät vain olennaiset tavarat, et tarvitse niin paljoa säilytystilaa. Voit asua pienemmässä asunnossa. Säästät.

Minimalisti käyttää rahaa vain tärkeisiin asioihin.

3. Haluat matkustaa

Minimalisti voi lähteä huomenna Pariisiin. Voitko sinä?

Lähteminen riippuu vain kahdesta asiasta. 1. Uskot, että se on mahdollista(se on!) 2. Sinulla ei ole tavaravuorta sitomassa sinua nykyiseen.

Matkustaminen on helppoa. Teknologia auttaa meitä siirtymään paikasta toiseen. Voit tuntea olosi kotoisaksi missä vain. Airbnb – palvelun avulla voit löytää valmiiksi kalustetun kodin ja siirtää elämäsi sinne.

Minimalisti matkustaa kun haluaa.

4. Saat enemmän aikaa & luovut kiireestä

Aika on kortilla. Pitäisi mennä ja pitäisi tehdä. Mutta minne ja mitä? Mihin aika katoaa?

Ylläpidämme asioita, jotka vievät aikaa. Asioita, joista pitäisi luopua. Minimalismi auttaa.

Minimalistilla ei ole taloa täynnä tavaroita. Minimalistin ei tarvitse huolehtia siivoamisesta tai tavaroiden löytymisestä. Aikaa jää tärkeämpiin asioihin.

Onko sinulla aina kiire?

Kiire on luotu yhteiskuntaamme. Siitä on tehty merkittävä asia. Kerron muille, että minulla on kiire. Haluaisin kuitenkin sanoa, että minä olen merkittävä. Kiire on vain ajatus.

En sano, että asiat pitäisi tehdä vätystellen. Tarkoitan, että tiedä mitä teet. On paljon tärkeämpää tehdä oikeita asioita kuin asioita oikein. Asioiden oikein tekeminen tapahtuu aikanaan.

Minimalisti keskittyy vain olennaisiin asioihin. Minimalistilla on aina aikaa eikä koskaan kiire.

5. Haluat olla paikasta riippumaton

Voitko heittää repun selkään ja siirtää elämäsi toiseen paikkaan? Voitko napata koneen kainaloon ja ottaa työsi mukaan? Minimalisti voi.

Minimalistilla on vain tärkeimmät tavarat ja tekee vain tärkeimmät asiat.

Minimalisti hyödyntää teknologiaa: Työpalaverin voi hoitaa Skypessä. Yrityksen yhteiset tiedostot voi säilyttää Dropboxissa. Viestejä voi lähettää Facebookissa. Tarjoukset voi lähettää sähköpostilla.

Luovu turhasta. Hyödynnä teknologiaa ja siirrä työsi bittimaailmaan. Hyppää.

6. Haluat lisää onnellisuutta

Kukaan ei voi tehdä sinua onnelliseksi. Mikään ei voi tehdä sinua onnelliseksi. Vain sinä itse voit.

Keräämme ympärillemme paljon asioita, joiden pitäisi lisätä onnea. Pian emme pysty näkemään tai kokemaan asioita, mitkä tekevät meidät oikeasti onnelliseksi.

Minimalisti luopuu kaikesta turhasta. Kun luovut turhasta, jää sinulle vain olennainen. Voit keskittyä sinulle tärkeimpiin asioihin. Pystyt näkemään ne asiat, mitkä tekevät sinut onnelliseksi.

Minimalisti tekee vain asioita, mitkä tekevät hänet onnelliseksi.

7. Tarkoitus

Tämä ei ole oikeasti seitsemäs kohta vaan koonti kuudesta aikaisemmasta. Minimalistiksi ryhtymiseen on paljon muitakin syitä. Jokaiselle löytyy omansa. Minä ryhdyin minimalistiksi useammasta edellisissä kohdissa mainituista syistä.

Haluan puhua vielä yhdestä tärkeästä asiasta:

Minimalistiksi ei kannata ryhtyä, jotta voisit kutsua itseäsi minimalistiksi. Uskon, että kaikella tulisi olla tarkoitus. Uskon, että on ilman merkityksellistä tarkoitusta ei asioita kannata tehdä.

Mikä on sinun syysi?

Muista: Minimalismi on mahdollisuus. Mahdollisuus tehdä sitä mitä sinä haluat ja milloin haluat.

Kiitos!

Jos nautit tämän artikkelin lukemisesta, toivoisin että jakaisit sen jollekin kuka saattaisi hyötyä siitä. Kiitos!

Share This