6 asiaa aloittamisesta

Kategoria Minimalismi

6 asiaa aloittamisesta

Aloitaminen on vaikeaa. Meillä on ideoita ja unelmia. Asioita, joita haluaisimme toteuttaa, mutta emme tee sitä.

Tässä 6 asiaa miksi et aloita:

1. Epäonnistuminen

Olemme oppineet, että epäonnistuminen ei ole sallittua. Jos et ole valmis epäonnistumaan, et voi koskaan onnistuakaan. Edes lotossakaan ei voi voittaa, jos ei ole koskaan valmis lottoamaan ja epäonnistumaan.

Epäonnistuminen pelottaa, koska ajattelemme mitä muut meistä miettivät silloin. Mutta totuus on, että ihmiset unohtavat nopeasti epäonnistumisen.

Mitä teet epäonnistumisen jälkeen? Siirryt eteenpäin. Tiedät mikä meni pieleen, parannat ja jatkat matkaasi.

Jos haluat päästä eteenpäin, ole valmis epäonnistumaan useammin. Maailma ei kaadu.

Jos tiedät, että olet epäonnistumassa, siirry eteenpäin. Vaihda suuntaa.

2. Suunnitteleminen

Suunnittelemme kunnes kaikki on täydellistä. Rakennamme karttaa, jossa jokainen askel on selkeä kuin tähtitaivas.

Mutta suunnitelmat harvoin pitävät. Suunnitelmat muuttuvat. Tietosi ja taitosi muuttuvat. Asiat muuttuvat ympärilläsi.

Et pääse koskaan toteuttamaan, jos haluat luoda täydellisen suunnitelman. Et voi suunnitella polkuasi täysin etukäteen. Et tiedä mitä tulet kohtaamaan. Ota suunta ja kulje sitä kohti joka päivä.

Olemme tottuneet kulkemaan selkeitä teitä, mutta ne eivät vie sinua sinne minne haluat. Ota siis suunta ja kulje sinne päin. Ole valmis ottamaan askeleita sivulle ja hyppimään esteiden yli. Ota askeleita joka päivä kohta tavoitettasi.

3. Muiden kuunteleminen

Jos haluat jotain todella, älä anna muiden estää sinua. Jokainen elää oma todellisuuttaan ja sen ulkopuolella olevia asioita on vaikea ymmärtää.

Aina löytyy joku, kuka tulee kertomaan sinulle miten asiat pitäisi tehdä oikein. Luultavasti ilman, että hän on itse tehnyt niitä.

Toinen sanoo sinulle ettei asia tule onnistumaan. Ilman minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta.

On helpompaa pysyä omalla mukavuusalueella ja huudella sieltä muille. Kriitikon rooli on helppo ja kuka tahansa osaa sen.

Ja muista, kaikki eivät tule koskaan tyytyväisiksi kuitenkaan. Jos yrität tehdä kaikki tyytyväisksi, et luo luultavasti mitään merkittävää ja tuskin olet oma itsesi.

4. Harjoitteleminen

Kaiken uuden tekeminen on harjoittelua. Idea ei ole odottaa kunnes olet täydellinen ja aloittaa työskenteleminen sitten. Se on mahdotonta. Idea on ottaa joka päivä askeleita kohti täydellistä.

Oikeasti täydellistä ei edes ole, vain sinun mielikuvasi siitä. Se muuttuu jatkuvasti. Jokainen päivä on mahdollisuus muuttaa ja edistää asioita siihen suuntaan.

Ota askeleita joka päivä. Alku on täynnä epäonnistumisia ja tekemistä joka on kaukana täydellisestä. Mutta jos et harjoittele joka päivä, et voi myöskään parantaa tuloksiasi.

Harjoittelua ja epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Kun teet asioita, joilla on merkitystä sinulle, huomaat että harjoitteleminen antaa sinulle voimia. Tarvitset energiaa ja paloa, jotta jaksat kokeilla kunnes onnistut lopulta.

Jos tekeminen vain vie energiaa, on luultavasti aika epäonnistua ja aloittaa alusta. Kokeile asioita, kunnes löydät ne jotka saavat sinut innostumaan.

Yritä tehdä asioita jotka merkitsevät sinulle joka päivä.

5. Taikakaavat

Lopeta taikakaavojen etsiminen. Jos etsit sitä täältä, voit lähteä. Taikakaavaa ei ole. On vain aloittaminen ja jatkaminen.

Aloitat jotain, toistat ja parannat. Kun olet epäonnistunut pari kertaa, löydät ratkaisun. Ja se on ainoa taikakaava joka toimii. Et voi onnistua, jos et kokeile. Kokeileminen ei ole etsimistä. Jos haluat kokeilla asioita, sinun täytyy oikeasti kokeilla asioita.

Lopeta taikakaavojen ja turhien lupausten etsiminen. Sellaista ei ole. Ainoa tapa onnistua on tavoitella jotain, ottaa askeleita sen tavoittamiseksi ja uskoa omaan onnistumiseen.

6. Aloittaminen

Aloittamiseen ei ole koskaan oikeaa aikaa. Jos odotat täydellistä hetkeä, et voi aloittaa koskaan. Jos odotat kun osaat asian täydellisesti, et voi aloittaa koskaan.

Mutta paras tapa aloittaa on vain aloittaa. Ota pienin mahdollinen askel. Luultavasti ensimmäinen askel on niin pieni, että luulet ettet edes mene eteenpäin.

Jos haluat kirjoittaa, tee muistiinpanoja. Siirrä ne koneelle ja aloita ensimmäisen vedoksen tekeminen. Unohda aluksi parin tunnin kirjoitusrypistykset jolloin sanat vain tanssivat oikeaan järjestykseen automaattisesti. Haastena on, että se ei tunnu oikealta kirjoittamiselta. Mutta mikä on oikeaa kirjoittamista? Oikea kirjoittaminen on vain mielikuva joka meillä on. Oikea kirjoittaminen on sanojen laittamista toisen perään.

Ota pienin mahdollinen askel ja sitten seuraava. Ota yksi askel joka päivä. Aluksi haparoit, sitten askeleet muuttuvat varmemmiksi ja pikemmin kuin huomaatkaan osaat jo juosta.

Share This