5 YKSINKERTAISTA tapaa olla enemmän minimalistinen

Monelle muutos on vaikeaa. Tiedämme kuinka paljon turhaa tavaraa elämässämme on, mutta olemme kuin halvaantuneita emmekä pysty tekemään asialle mitään. Yritämme ratkaista ongelmaa, mutta mitään ei tapahdu.

Usein näissä tilanteissa mietimme lopputulosta. Mietimme kuinka hienoa on kun meillä on vain olennainen jäljellä. Mutta sitten ajatus minimalismista tuntuu ylivoimaiselta. Joten on parempi olla miettimättä lopputulosta. Kohdista ajatuksesi mieluummin pienempään mahdolliseen askeleeseen jolla voit aloittaa.

Sama asia voi tapahtua missä tahansa muutoksessa tai uuden luomisessa. Minulla monesti käy kirjoittamisen suhteen samalla tavalla. Haluan luoda jotain hienoa. Pystyn kuvittelemaan mitä se on. Näen valmiin lopputuloksen. Sitten pitäisi aloittaa, mutta en pysty. Koko prosessi tuntuu ylitsepääsemättömältä. Kunnes muistan, että kannattaa aloittaa pienestä. Avaan kirjoitusohjelman ja kirjoitan. Keskityn jokaiseen yksittäiseen vaiheeseen kerralla, kunnes pääsen naputtamaan tekstiä.

On tärkeää muistaa, että mikä tahansa muutos on lopulta kiinni pienistä muutoksista tavoissa. Minimalismissa on sama tilanne. On tärkeää ottaa pieniä askeleita. Tiedostaa jokainen askel.

Suurin osa askeleista vie maksimissaan viisi tai viistoista minuuttia. Ottamalla 15 minuuttia ja siivoamalla työpöydän, minkä ääressä olet, on yksi tapa aloittaa minimalistinen elämä. Jos olet kahvilassa, siivoa laukkuasi.

Voisimme heittää kaiken ylimääräisen kerralla pois, mutta se tuskin onnistuisi. Se tekisi kipeää. Niin suuri muutos sattuisi ja jäisimme kaipaamaan isoa osaa tavaroista.

Jos aloitamme pienestä ja otamme yksinkertaisia, helposti toteutettavia askeleita, pääsemme kivuttomasti kohti minimalistista tavoitettamme. Säännölliset pienet askeleet, muutokset, ovat paljon tehokkaampia kuin yksi suuri.

Tässä on 5 yksinkertaista asiaa, mitkä voit tehdä ollaksesi enemmän minimalistinen

1. Siivoa pöytäsi. Lopeta lukeminen ja lopeta työt 15 minuutiksi. Siivoa pöytäsi kaikista tavaroista. Käy jokainen tavara läpi ja pohdi onko se tarpeellinen. Jos päätät tarvitsevasi sitä vielä, etsi sille sopiva paikka. Jos et tarvitse, luovu siitä. Anna se pois tai heitä yksinkertaisesti pois.

2. Kävele hitaammmin. Miten hitaammin käveleminen liittyy minimalismiin? Kaikilla kiire koko ajan. Kiirehdimme ja käytännössä juoksemme paikasta toiseen. Minimalismin tarkoitus on, että meillä on aikaa. Kun seuraavan kerran kävelet, päätä kävellä rauhallisesti. Kävellessä voit rauhoittua, ajatuksesi juoksevat paremmin ja voit olla hetken itsesi kanssa. Perille tullessa olet tavallista rentoutuneempi. Jos olet menossa tapaamiseen tai töihin, lähde hieman tavallista aikaisemmin ettet myöhästy.

3. Siivoa yksi kaappi keittiöstäsi. Pysähdy 15 minuutiksi. Kävele keittiöösi ja valitse yksi kaappi, jonka tiedät olevan täynnä turhaa. Ota kaikki tavarat pois. Käy ne yksitellen läpi ja päätä tarvitsetko niitä enää. Jos et tarvitse, luovu siitä. Jos tarvitset, laita se takaisin kaappiin. Siirry seuraavan kaapin kimppuun kun sinulla on seuraavan kerran 15 minuuttia aikaa.

4. Laita ”ei mainoksia tai ilmaisjakeluita” – lappu oveesi tai postilaatikkoosi. Ota 5 minuuttia, kirjoita lappu ja teippaa se paikalleen. Hyvin pienellä asialla voit eliminoida ison osan turhasta sisään tulevasta paperista.

Jos haluat lisätehtäviä niin lopeta seuraavaksi yhden turhan lehden tilaaminen.

5. Tee yksi asia mitä olet vältellyt. Valitse pienin ja yksinkertaisin asia mitä olet vältellyt tekemästä. Ehkä se on sähköposti, puhelinsoitto tai yksinkertaisesti roskien vieminen. Ota muutama minuutti ja tee se.

Nämä ovat hyvin pieniä ja yksinkertaisia asioita, mutta silti hyvin tehokkaita. Näiden avulla voit aloittaa minimalistisen elämäsi. Valitse yksi ja tee se heti. Valitse vain yksi ja säästä loput myöhemmäksi. Kokeile miltä ensimmäinen tuntuu. Jos pidit siitä, jatka seuraavaan, mutta vasta myöhemmin.

Jos kirjoituksesta oli sinulle hyötyä, toivoisin että jakaisit sen ystävillesi. Voit myös kommentoida kirjoitusta Facebookissa tai kertoa miten sinä aiot aloittaa(tai aloitit) minimalismin.

Share This