21 vinkkiä minimalistiksi ryhtymiseksi

Kategoria Minimalismi

Minimalismista saa helposti kuvan, että se tarkoittaa raskasta raivaamista, mikä päättyy kaikkien tavaroiden pois heittämiseen. Näin ei ole. Toivottavasti en ole antanut sitä kuvaa. Minimalismi on yksinkertaisia askeleita, jotka ottamalla päästään haluttuun lopputulokseen.

Aloittaminen on tärkeintä. Ensimmäisen liikkeen ei tarvitse olla suuri. Pienikin teko riittää. Kaiken paapomiseni ja paasaamiseni keskellä en ehkä aina anna tarpeeksi vinkkejä, miten ja mistä voisit todella aloittaa.

Tämän kirjoituksen on tarkoitus kumota tuo ongelma.

Minimalistiksi ei tulla yhdessä yössä vaan ottamalla pieniä askeleita. Silloin pääset sinne varmasti ja matka on helpompi, yksinkertaisempi. Tähtää 1-2 pienen asian tekemiseen aluksi vaikka 2 viikon ajan.

Lupasin ideoita, joten tässä on 21 asiaa, jotka voit tehdä tänään ollaksesi enemmän minimalistinen ja yksinkertaistaaksesi elämääsi.

1. Valitse sinua lähinnä oleva laatikko ja tyhjennä se täysin tyhjäksi. Valitse olennaiset tavarat, jotka kuulutvat laatikkoon ja laita ne takaisin. Siirrä tarpeelliset ja säästettävät niiden oikeille paikoille. Ota turhat ja heitä ne pois.
2. Tyhjennä sähköpostilaatikkosi täysin tyhjäksi. Käy viestit yksitellen läpi. Poista turhat. Vastaa niihin, jotka vievät 2 minuuttia tai alle. Arkistoi säilytettävät. Siirrä pidempää vastausta tarvitsevat tai myöhemmin saatavaa tietoa odottamaan erilliseen kansioon.
3. Tyhjennä ja siivoa tiskipöytäsi. Laita tiskit koneeseen tai tiskaa kaikki käsin.
4. Kirjaudu Netposti – palveluun ja tilaa kaikki mahdolliset postit sähköisesti.
5. Kerää kaikki irtonainen paperi kotoasi (lehdet, laskut, kirjeet yms) yhteen kasaan. Käy pino läpi. Heitä turhat kierrätykseen. Kerää luettavat omaansa ja laita toteuttamista vaativat omaansa.
6. Laita ulko-oveen ”ei mainoksia tai ilmaisjakeluita” – lappu.
7. Tyhjennä tietokoneesi työpöytä kaikesta.
8. Katso lääkekaappiin ja raivaa turhat, vanhentuneet ja pilalle menneet asiat pois.
9. Hae lompakkosi ja tyhjennä se. Heitä turhat kuitit, kortit, liput ja alennuskupongit pois. Laita takaisin vain ne, joita käytät usein.
10. Kirjaudu eTasku.fi palveluun ja ryhdy pitämään kirjanpitoa sähköisesti.
11. Katso jääkaappiin ja heitä vanhentuneet sekä turhat asiat pois.
12. Heitä viisi vaatetta, joita et ole käyttänyt viimeiseen kahteen vuoteen, pois.
13. Tyhjennä työpöytäsi kaikista tavaroista ja päätä nostaa asioita esille vain tarpeen mukaan.
14. Skannaa säilyttämäsi paperit sähköiseen muotoon.
15. Ilmoita Facebookissa ryhtyväsi minimalistiksi.
16. Lopeta turhien lehtien tilaaminen.
17. Listaa 5 asiaa, joista olet kiitollinen.
18. Kerää suihkusta turhat shampoot, saippuat ja pesuaineet, joita et käytä. Heitä ne pois.
19. Valitse viisi kirjaa kirjahyllystäsi ja käy lahjoittamassa ne kierrätyskeskukseen.
20. Perusta blogi ja kerro minimalistiksi ryhtymisestä.
21. Kirjaudu Tori.fi tai Huuto.net palveluun ja laita 5 tavaraa myyntiin.

Valitse yksi nyt ja aloita. Tee se loppuun. Valitse toinen huomenna. Laita tämä kirjoitus kirjainmerkiksi ja palaa siihen kunnes lista on koluttu loppuun.

Aloittaminen on suurin kynnys. Valitse jokin helppo asia ja jatka siitä eteenpäin. Sen ei tarvitse olla monimutkaisempaa (vaikka ehkä niin toivotkin). Mitä monimutkaisempaa siitä yrität tehdä, sitä vaikeampaa sen aloittaminen on.

Jos mikään listalla oleva asia ei resonoi kanssasi, mieti voisitko tehdä jotain muuta. Vai yritätkö vain lykätä aloittamista?

“You will never win if you never begin.” – Helen Rowland

Share This